Válogatott

Storck szerint a feröeriek már kombinatívabban játszanak

A szövetségi kapitány mellett Elek Ákos és Kleinheisler László tartott sajtótájékoztatót a holnapi meccs előtt.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és két játékosa hétfőn délután megtartotta feröeri sajtótájékoztatóját.

Bernd Storck szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón ismét kiemelte: az elmúlt időszakot lezárta a válogatott, új kihívás, új cél lebeg előttünk, a vb-selejtezők sikeres megvívása – írja a valogatott.mlsz.hu.

– Nagyon nehéz meccs vár ránk kedden, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani. Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt. A feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket az Eb-selejtezők során, s míg korábban felívelésekkel operáltak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk. A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a 90 perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok – fogalmazott Bernd Storck.

Elek Ákos hozzátette: a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést.

– Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények. Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést – jelentette ki a DVTK középpályása.

– Nem tudom a kezdőcsapatot, de ha lehetőséget kapok, mindent megteszek a győzelemért. Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények – tette hozzá Kleinheisler László, aki az Eb-selejtezők során nem szerepelt a feröeriek ellen, akkoriban még nem volt A-válogatott kerettag.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik