Válogatott

A nagy kérdés: ki védjen Feröer ellen?

Dibusz Dénes, Gulácsi Péter és Megyeri Balázs is rendszeresen véd a klubjában, ráadásul mindhárman remek formában kezdték a szezont. Nehéz döntés előtt a szövetségi kapitány.

Kedd este Feröer vendégeként lép pályára a magyar válogatott a világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában. A találkozót megelőzően a közvéleményt valószínűleg az a kérdés foglalkoztatja, hogy a visszavonulását bejelentő válogatottsági rekorder Király Gábor helyére melyik kapusunkat jelöli Bernd Storck szövetségi kapitány a nemzeti együttes kezdőcsapatába.

A német szakembernek három jelölt közül kell döntenie, a válogatott utazó keretébe ugyanis a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes, az RB Leipzig hálóőre, Gulácsi Péter, valamint a Greuther Fürthben védő Megyeri Balázs került be. A Rangadó.hu az alábbi összeállításban megvizsgálta, melyik kapusunk milyen formában kezdte az idényt, és mennyi tétmeccsel a háta mögött várja Bernd Storck döntését.

A Fradi kapujából kiszoríthatatlan Dibusz Dénes 7 NB I-es mérkőzésen és 2 Bajnokok Ligája selejtezőn lépett pályára a szezonban, eddig összesen 840 percet állt a kapuban. A hét magyar bajnokin összesen 7 gólt kapott, három alkalommal pedig érintetlen maradt a hálója. Az előző bajnoki szezonban egyébként a Ferencváros sziklaszilárd védelme mögött nem sok dolga akadt, de a 2016/17-es idényben már jobban foglalkoztatva van. Dibusz 2014 októberében éppen Feröer ellen jegyzi eddigi egyetlen tétmeccsét a nemzeti együttesben, akkor fontos védésekkel segítette győzelemhez Dárdai Pál válogatottját.

A Liverpoolban nevelkedő Gulácsi Péter tavaly nyáron igazolt Salzburgból a Red Bull Leipzig csapatába, amellyel feljutott a Bundesligába. Az előző szezonban csak 14 tétmérkőzésen védett, de a most rajtoló Bundesliga nyitófordulójában ő állt a csapat kapujában, ráadásul a Hoffenheim elleni 2-2-re végződő összecsapáson több bravúrt is bemutatott. A 26 éves hálóőr a Német Kupában is kezdő volt, az idei szezonban összesen 210 percet védett, a két találkozón 4 gólt kapott. Gulácsi balszerencsés bemutatkozást tudhat magáénak a válogatottban, 2014 szeptemberében ugyanis ő állt a kapuban, amikor Magyarország 2-1-re kikapott Észak-Írország ellen a Groupama Arénában.

A magyar keret harmadik kapusa Megyeri Balázs, aki posztriválisaival ellentétben nem volt ott az Európa-bajnokságon. A 26 éves hálóőr évekig az Olympiakosz másodikszámú kapusa volt, majd az előző szezonban a Getafa együttesében is csupán 180 percet védett a Király Kupában. A rendszeres játéklehetőség miatt a nyáron a német másodosztályú Greuther Fürth csapatához igazolt. Úgy tűnik, hogy bejött a váltás, ugyanis a Bundesliga 2 idei kiírásában eddig mindháromszor Megyeri nevével kezdődött a fürthiek kezdőcsapata. A 270 perc alatt a magyar kapust ötször mattolták, a háromból egy bajnokin azonban megőrizte kapuját a góltól. Megyeri még nem mutatkozhatott be a magyar válogatottban, így talán neki van a legkevesebb esélye arra, hogy Feröer ellen ő legyen a kezdőkapus.

Kijelenthetjük, hogy mindhárom kapusunk remek formában érkezett a válogatottba, a Rangadó.hu információi szerint azonban Gulácsit jelöli majd Bernd Storck a kezdőcsapatba.

Olvasói sztorik