Válogatott

Végre kezdődik! Vasárnap pályán Anglia és Németország is

Elstartol a vb-selejtező programja. Allardyce az egy ponttal is boldog lenne Szlovákiában, Löw nem a természetet akarja csodálni Norvégiában.

Vasárnap délután végre kezdetét veszi a vb-selejtezőjének sorozata, amely a 2018-as oroszországi tornára kvalifikálja a nemzeteket. Ennek első játéknapján rögtön bemutatkozik két igazi nagy csapat, Anglia és Németország is.

Előbbi válogatott élén mutatkozik be a franciaországi Eb után kinevezett szövetségi kapitány, Sam Allardyce. Az angolok Szlovákiában kezdik meg a sorozatot, a BBC szerint pedig az együttes kezdőjén nem lesz egetrengető változtatás az Európa-bajnoksághoz képest.

A mérkőzés előtti nyilatkozatában Big Sam elmondta, nem feltétlenül vár győzelmet együttesétől, de azt szeretné, ha a szurkolók elégedetten kapcsolnák ki a meccs végén a tévét.

– Mindenki azt várja el tőlünk, hogy nyerjünk ma este, de nézve Szlovákia utóbbi mérkőzéseit nem lesz ez egy könnyű menet. Természetesen nyerni szeretnénk, de én személy szerint úgy vagyok vele, ha a csoport legnehezebb meccsén csak egy döntetlent érünk el, azzal is boldog leszek – idézi a BBC az angol kapitányt.

Németország számunkra nagyon kedves helyre látogat, Norvégia vendégei lesznek Löwék. A Kicker szerint a németek a Neuer – Kimmich, Mustafi, Hummels, Hector – Khedira, T. Kroos – Bellarabi, Özil, Brandt – T. Müller kezdővel futnak ki az oslói gyepre.

– Rengeteg jó játékos található meg a norvég válogatottban, sokan közülük Angliában és Olaszországban játszanak. Biztos vagyok benne, hogy kemény harcra fognak kényszeríteni bennünket. Nem azért jöttünk Norvégiába, hogy élvezzük a csodás természetet, egyértelmű, hogy győzni szeretnénk, a három pontot akarjuk – nyilatkozott a meccs előtt a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw.

Az említett összecsapásokon kívül még hat párosítást rendeznek meg a mai este. Dánia Örményországot fogadja, a hazaiak egy ötgólos győzelemmel hangoltak Liechtenstein ellen, ezen az estén is ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. Lengyel barátaink Kazahsztánba látogatnak, amely válogatott egyre inkább felfelé ívelő formát mutat, és már egyáltalán nem mehet biztosra náluk egyetlen csapat sem. Az mindenesetre kisebb meglepetés lenne, ha Lewandowskiék nem hoznák el a három pontot. Az Eb egyik meglepetése, Észak-Írország Csehországba látogat, Románia Montenegrót fogadja, valamint Litvánia-Szlovénia és Skócia-Málta összecsapás is a terítéken lesz.

Vb-selejtező, vasárnapi program:

18:00 Dánia – Örményország

18:00 Kazahsztán – Lengyelország

18:00 Litvánia – Szlovénia

18:00 San Marino – Azerbajdzsán

18:00 Szlovákia – Anglia

20:45 Csehország – Észak-Írország

20:45 Málta – Skócia

20:45 Norvégia – Németország

20:45 Románia – Montenegro

Olvasói sztorik