Válogatott

Reszkess, Feröer! Teljes kerettel a magyar válogatott

Két edzéssel folytatta felkészülését pénteken a magyar válogatott, amely kedden kezdi meg selejtezősorozatát a 2018-as, oroszországi világbajnokságra.

Csatlakozott a kerethez a csütörtöki neurológiai vizsgálatokon egészségesnek nyilvánított Szalai Ádám, illetve Vida Máté, aki egy napja még az U21-es válogatottban játszott a Liechtenstein ellen 4-0-ra megnyert Eb-selejtezőn.

– Örülök, hogy az U21-es csapatból meghívót kaptam az A-válogatotthoz is. Úgy gondolom, itt nekem először az edzéseken kell bizonyítanom, igyekszem bátran odatenni magam és megmutatni, hogy mit tudok – mondta a magyar szövetség honlapjának a Vasas játékosa, akit saját bevallása szerint Nagy Ádám példája inspirál. – Az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőn váratlanul kellett pályára lépnie egy sérülés miatt, azonnal bizonyított, azóta pedig szinte kirobbanthatatlan a csapatból. Én is próbálok úgy készülni, hogy lehessen rám számítani akár éles helyzetben is, képes legyek felvenni a versenyt a legjobbakkal.

A középpályás arról is beszélt, hogy klubjában is hasonló szerepben játszik, mint a válogatottban, bár előbbiben kicsit nagyobb a szabadsága.

Bernd Storck szövetségi kapitány délutáni edzésén már hangsúlyosabban előkerültek a taktikai elemek. Szombaton egy tréning szerepel a programban, míg vasárnap egy gyakorlást követően utazik el szigetországba a csapat.

Magyarország az egyetlen olyan európai selejtezőcsoportban szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, valamint a Feröer-szigetek együttese, továbbá Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki a vb-re, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik a részvételért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik