Válogatott

Dzsudzsák: az Eb csak beköszönés volt Európába, tovább kell fejlődni

A csapatkapitány is nagyon nehéz meccset vár Feröeren, de bízik benne, valahogyan sikerül összehozni a három pontot.

Dzsudzsák Balázzsal is kiegészülve folytatja felkészülést a magyar válogatott Telkiben. Az együttes csapatkapitánya hétfőn két másik társával együtt sajtótájékoztatót tartott, és beszélt többek között arról, sikerült-e már megszoknia új gárdáját, illetve a Feröer-szigetek elleni találkozóról is szót ejtett.

– Szuperül vagyok, egy fantasztikus nyáron vagyunk túl, a pont az i-re az volt, hogy lezártam a török kalandot, és csatlakozhattam az al-Vahdához, ahonnan nagyon jó élményekkel és feltöltődve érkeztem haza. Nehéz egyelőre megszoknom az ottani körülményeket, de igyekszem. Magas a páratartalom, még pár hétbe biztosan bele fog telni, hogy megszokjam az ottani életet. Az infrastruktúrával azonban nagyon elégedett vagyok, profik a körülmények a csapatnál. Örömmel mondhatom, hogy nem ülepedett le az Eb-láz, hiszen amikor itthon tartózkodom, még mindig érzem a pozitív energiát, rengeteg ember állít meg és gratulál. Szerintem a szurkolók nagyon várják a vb-selejtező rajtját, és mi is várjuk, hogy októberben hazai pályán találkozzunk velük. Nem lesz könnyű a Feröer elleni meccs, a körülmények nem ideálisak, de bízunk benne, hogy megoldjuk ezt, és sikerrel vesszük az első akadályt. Sajnálom, hogy csak ekkora áttörést hozott az Eb-szereplés, átigazolás szempontjából nem jött meg az az előrelépés, ami kellett volna. Nehéz megfejteni, hogy mi lehet ennek az oka. Talán ez még csak a kezdet volt, és a beköszönés újra Európába, azon dolgozunk, hogy jöjjön az a plusz, ami meghozhatja az áttörést – foglalta össze a csapatkapitány.

– Régen volt már a két évvel ezelőtti feröeri mérkőzés, abból nem igazán tudunk meríteni, hiszen nagyon sok változás ment végbe a csapatunknál, de valahogyan be kell darálnunk a meccset, csak a három pont a lényeg. Alázattal és akarattal kell nekivágnunk a selejtezőknek, és akkor lehet esélyünk jó helyeket elérni, de ilyenkor még nagyon korai lenne olyan merész kijelentéseket tenni, hogy kijutunk. Rossz kimondani, hogy a legöregebb vagyok jelenleg, várom, hogy Gera visszatérjen, és a második legyek, de az nagyon jó, hogy a csapatnak a vezére, és a csapatkapitánya lehetek. Nagyon jó mag jött össze a válogatottnál, az újak is úgy érzik magukat, mintha már régóta itt lennének, összetartó a társaság, egy igazi csapat vagyunk – zárta a sajtótájékoztatót az al-Vahda focistája.

Olvasói sztorik