Válogatott

Kleinheislerék is munkába álltak a válogatottban

Telkiben ezúttal Andreas Möller diktálta a tempót – hétfőtől teljes a Storck-csapat kerete.

Kilenc nappal a magyar válogatott első világbajnoki selejtezője, a Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i összecsapás előtt megkezdődött a keret közvetlen felkészülése a találkozóra – írja az MLSZ honlapja.

Vasárnap folyamatosan érkeznek Telkibe a játékosok, a múlt hetet is az MLSZ edzőközpontjában töltő hazai kerettagok mellett immár a külföldön szereplő futballisták egy része is csatlakozott a csapathoz. Az idegenlégiósok közül többen már a hét utolsó napján megérkeztek, a klubjaikban vasárnap pályára lépő labdarúgók pedig hétfőn érkeznek meg. Azoknak, akik délutánig megérkeztek az edzőtáborba, Bernd Storck szövetségi kapitány már tartott is egy edzést, a hétvégén mérkőzést játszó futballisták regeneráló tréningen, a többiek teljes értékű gyakorláson vettek részt.

A sikeres Európa-bajnoki szereplést követően először találkozik a teljes keret, a játékosoknak a szokásos fizikális, taktikai feladatok mellett a speciális körülményekre is fel kell készülniük, vagyis továbbra is az új műfüves pályán edzenek a kerettagok.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a taktikai feladatok mellett kiemelten fontos lesz, hogy a játékosok a szeptember 6-i mérkőzésre a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljenek.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – német)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre – francia), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – lengyel), Kádár Tamás (Lech Poznan – lengyel), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – német), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt – német), Nagy Ádám (Bologna – olasz)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – emírségekbeli), Németh Krisztián (al-Garafa – katari), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – lengyel), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – szlovák) Stieber Zoltán (Kaiserslautern – német), Szalai Ádám (Hoffenheim – német)

Olvasói sztorik