Válogatott

Storck is elismerte: „Portugália és Svájc is erősebb nálunk”

A szövetségi kapitány ismét hangsúlyozta, hogy a világbajnokságra nehezebb kijutni...

A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a világbajnoki selejtezősorozatra. Az első összecsapásra a Feröer-szigetek ellen szeptember 6-án kerül sor.

– Nagyon nehéz feladat előtt állunk, hiszen a világbajnokságra sokkal nehezebb lesz kijutni, mint a kontinenstornára, mivel csak tizenhárom gárda kvalifikálhatja magát a kontinensről – nyilatkozta Bernd Storck a Blikknek. – Én azonban mindig pozitív szemlélettel vágok egy feladatba, és úgy vélem, a futballban bármi megeshet. Portugália és Svájc is erősebb nálunk, nem mi vagyunk a favoritok, de miért ne történhetne csoda most is, mint az Európa-bajnoki kvalifikációs során?

– Sok tehetséges futballista van Magyarországon, s én megadom nekik a lehetőséget a bizonyításra. Most rajtuk a sor, megmutathatják, mire képesek – tette hozzá Storck. – Az is sokat számít, hogy az NB I-es klubok támogatnak az elképzeléseimben, és már most, hetekkel a Feröer elleni meccs előtt összejöhetett a keret. A napokban felmérjük az erőállapotot, majd az edzések után egy mérkőzést is játszunk az U21-es válogatottal. A jövő héten pedig a légiósok is csatlakoznak hozzánk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik