Válogatott

Mervó és Balogh is bekerült a válogatott keretébe

Az U21-ben kaptak helyet – itt a fiatalok Európa-bajnoki selejtezős kerete.

A felnőtt válogatott mellett az U21-es csapatra is tétmérkőzés vár szeptember elején: a korosztály legjobbjai Gyirmóton lépnek pályára Liechtenstein ellen, Európa-bajnoki selejtezőn – írja az MLSZ honlapja.

A korábbi szövetségi edző, Robert Kilin távozását követően a magyar U21-es válogatott csoportjában jelenleg a negyedik helyen áll. A csapat szeptember 1-jén Gyirmóton játszik Eb-selejtezőt Liechtenstein ellen, majd öt nappal később Lengyelországban lép pályára felkészülési mérkőzésen. A zárásához közeledő Eb-selejtező sorozat előttünk álló mérkőzésén, és az azt követő felkészülési találkozón az eggyel fiatalabb generációt vezető Michael Boris szövetségi edző irányítja a válogatottat.

A keretbe ismét meghívót kapott a Vasas jobbhátvédje, az U20-as világbajnokságot is megjárt, korábbi A-válogatott kerettag Osváth Attila, aki súlyos sérülést követő hosszú kihagyása után tért vissza nemrégiben a pályára. A Videoton FC-ben remek teljesítményt nyújtó, és az idei szezonban alapemberré váló Géresi Krisztián is meghívót kapott – pályafutása során először.

Légiósaink közül a hétvégén Balogh Norbert kezdőként lépett pályára Palermóban a Serie A nyitófordulójában a Sassuolo ellen, és Mervó Bence is kezdő volt a Slask Wroclawban. Forgács Dávid (Ancona) és Tamás Krisztián (Spezia) bajnoki szezonja még nem rajtolt el.

A Liechtenstein elleni Eb-selejtező előtt az U21-es csapat augusztus 26-án a felnőtt válogatott ellen lép pályára. A közös munka fejlődési lehetőség ad a keret tagjai számára, akik megmutathatják tudásukat az A-válogatott szakmai stábja előtt is. Bernd Storck bő keretében több olyan játékos van – a kapus Nagy Gergely, a védő Botka Endre, Baki Ákos és Hangya Szilveszter, valamint a támadó Nagy Dominik – aki jelenleg nem az U21-es társaikkal, hanem a felnőtt csapattal készül, de később csatlakozhat Michael Boris válogatottjához.

Az U21-es válogatott felkészülési kerete:

Kapusok: Banai Dávid (Újpest FC), Demjén Patrik (MTK Budapest), Horváth Dániel (ETO FC Győr)

Védők: Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Forgács Dávid (Ancona), Lenzsér Bence (Paksi FC), Nemes Milán (DVTK), Osváth Attila (Vasas), Polgár Kristóf (Swietelsky Haladás), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas), Tamás Krisztián (Spezia Calcio)

Középpályások: Ádám Martin (Vasas), Berecz Zsombor (Vasas), Cseke Benjámin (Újpest FC), Gera Dániel (MTK Budapest), Madarász Márk (Gyirmót FC), Márkvárt Dávid (PAFC)

Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Géresi Krisztián (Videoton FC), Holander Filip (Budapest Honvéd), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Varga Szabolcs (MTK Budapest), Zsótér Donát (Újpest FC)

Olvasói sztorik