Válogatott

Figyelem, a héten meccset játszik Storck válogatottja!

Az előzetes keretből három játékos nem lehet ott az összetartáson.

Bernd Storck szövetségi kapitány 18 játékost hívott meg a hétfőn kezdődő telki összetartásra. Közülük heten tagjai voltak az Európa-bajnokságon szereplő válogatottnak, öt olyan fiatalt találunk a névsorban, akik még szerepelhetnek az U21-es korosztályos válogatottban, és érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, akik a bajnokságban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, mint például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton FC támadója, Kovács István.

Ahogy az a szövetség honlapján olvasható, hétfőre kiderült, hogy a meghirdetett keretből hárman sérüléssel bajlódnak, így Eppel Márton, Baki Ákos és Gera Zoltán sem lehet ott Telkiben. Bernd Storck két új labdarúgót hívott meg az edzőtáborozásra, Kálnoki-Kis Dávidot, az Újpest védőjét, valamint Nagy Gergelyt, a Vasas kapusát.

Az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz. A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

A Telkiben készülő keret

Kapusok: Nagy Gergely (Vasas), Kovácsik Ádám (Videoton), Dibusz Dénes (Ferencváros).
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Lang Ádám (Videoton), Korhut Mihály (DVSC), Hangya Szilveszter (Vasas).
Középpályások: Vida Máté (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Bognár István (DVTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Kovács István (Videoton).
Támadók: Csiki Norbert (Gyirmót), Böde Dániel (Ferencváros).
Olvasói sztorik