Válogatott

Danke, Herr Storck! Egy éve irányít a magyar kapitány

Bár a 2015. július 20-i kinevezésekor az egész ország Dárdai Pált „siratta”, a helyére lépő német tréner nemcsak, hogy elfogadtatta magát, hanem ünnepelt szakvezető lett.

Amikor napra pontosan egy évvel ezelőtt kinevezték a magyar futballválogatott negyedik külföldi szövetségi kapitányát, minden az elődjéről szólt. A sportág szerelmesei amiatt keseregtek, hogy a Hertha visszarendelte Berlinbe Dárdait.

Bernd Storck, az MLSZ sportigazgatója az Eb-selejtezők négy hátralevő mérkőzésére kapott megbízást a szövetségtől – majd persze jött a norvégok elleni pótselejtező. Aztán az 1972 után kiharcolt kontinenstorna, a csoportgyőzelem, a nyolcaddöntő, a sikersztori mindenki számára ismert…

Mindent elmond az 53 esztendős szakvezető teljesítményéről és megítéléséről, hogy ma már ott tartunk, Csányi Sándor sportági elnök a minap kijelentette, alakuljon bárhogy is a világbajnoki selejtező, Storck marad a kapitány.

A német mester vitathatatlanul csatát nyert, a magyar foci sokat profitált a céltudatos, ugyanakkor visszafogott stílusából. Dárdai Pál mellett tudniillik Bernd Storcknak köszönhető, hogy Magyarország visszakerült az európai futballtérképre. Ismét van csapatunk…

Olvasói sztorik