Válogatott

Juhász Roland lemondta a válogatottságot

A Videoton védője 94 meccs után intett búcsút a nemzeti csapatnak.

Élete talán legnehezebb döntését hozta meg Juhász Roland: a bravúros Európa-bajnoki szereplés után befejezi a válogatott karrierjét. A Videoton védője először Bernd Storck szövetségi kapitányt tájékoztatta az elhatározásáról, majd értesítette Vági Márton MLSZ-főtitkárt is – áll az F-Group menedzseriroda sajtóközleményében.

Juhász Roland 94 mérkőzésen lépett pályára a magyar nemzeti csapatban és 6 gólt szerzett címeres mezben.

A családjával is megbeszélte

– Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Európa-bajnoki szereplést a magyar emberek. Volt egy kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, s arra jutottam: le kell zárom egy fontos fejezetét az életemnek – mesélte Juhász Roland.

A tapasztalt játékos találkozót kért Bernd Storcktól, és tájékoztatta a jövőjével kapcsolatos elképzeléseiről.

– Eljön a pillanat, amikor az ember kénytelen ésszerű döntést hozni, az addigi karrierjét teszi kockára, ha nem képes reálisan értékelni a helyzetét. Elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy a belgák elleni meccsen szerepeltem utoljára a magyar válogatottban. Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem, elfogadta a döntést és a támogatásáról biztosított – mondta Juhász.

A válságban is ott volt

Hozzátette: lehetetlen néhány mondatban összefoglalni a 12 éves válogatott pályafutását, hiszen 94 meccset játszott a nemzeti csapatban, és ugyanúgy részese volt a magyar foci talán legsúlyosabb válságának, mint annak az elmúlt hónapnak, amely remélhetőleg új lendületet ad a sportágnak, és a labdarúgásunk tovább fejlődik majd, és visszakerül az európai élmezőnybe.

– Szerencsésnek érzem magam, mert igaz barátokat szereztem a válogatottban, példaképekkel játszhattam együtt, mi több, voltak meccsek, amikor a legjobb barátaimmal, Torghelle Sanyival, Czvitkovics Petivel, Huszti Szabival, Fülöp Marcival, Németh Krisztiánnal és Feczesin Robival a pályán küzdhettem címeres mezben. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam, most is borsódzik a hátam, amikor az első válogatott találkozómra gondolok, vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre – a franciaországi Európa-bajnokságról nem is beszélve.

A szurkolóknak is megköszönte

– Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet. Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt 12 évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a világbajnoki selejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra – zárta szavait a búcsúzó Juhász Roland.

Juhász Roland:

Született: 1983. július 1. Cegléd

Posztja: középhátvéd

Válogatottság/gól: 94/6

Első válogatott mérkőzése: 2004. április 25. Zalaegerszeg, Magyarország–Japán 3-2, barátságos mérkőzés

Utolsó válogatott mérkőzése: 2016. június 26. Toulouse, Belgium–Magyarország 4-0, Európa-bajnoki nyolcaddöntő

Jelenlegi klubja: Videoton FC (2013-)

Korábbi klubjai: MTK (1999-2005), BKV Előre (2002), RSC Anderlecht (2005-2013)

Legnagyobb sikerei: kétszeres magyar bajnok (2003, 2015), Magyar Kupa-győztes (2000), magyar Szuperkupa-győztes (2003), háromszoros belga bajnok (2006, 2007, 2010), Belga Kupa-győztes (2008), belga Szuperkupa-győztes (2006, 2007), kétszeres Magyar Aranylabda-díjas (2009, 2011), az év legjobb magyar labdarúgója (2008, 2009, 2014)

Olvasói sztorik