Válogatott

Öt érdekesség, amit eddig nem tudtál Bernd Storckról

A magyar kapitány 1997-ben próbajátékra hívta Dárdait a Herthához.

A magyar válogatott minden várakozáson felül teljesített a franciaországi Európa-bajnokságon, ezáltal pedig nem csak a csapat, hanem természetesen Bernd Storck is a szurkolók kedvencévé vált.

A Blikk összeszedett öt érdekes információt a szövetségi kapitányról, amit eddig nem igazán tudhattunk róla.

1. Szeret teniszezni, edzeni és motorozni. A kapitány egy Ducati 998-as sportmotorra pattan olykor.

2. Storck szereti a magyar ételeket, különösen a gulyáslevest. A kapitány teljesen otthon érzi magát Budapesten. A magyar fővárosnak ugyanis olyan a hangulata szerinte, mint Berlinnek.

3. Bernd Storcknak két gyermeke, egy fia és egy lánya van. Kislánya még iskolás, ezért a család nem tartott vele Magyarországra, ám minden hónapban legalább egyszer meglátogatják a családfőt.

4. Ha nem fociedző lenne Storck, akkor egy bankban dolgozna, ugyanis közgazdász diplomája van. A kezdetekben párhuzamosan végezte a tanulmányaimat és focizott, de később a kettő együtt nem fért bele az idejébe, így egy ideig csak a focira koncentrált, de később befejezte a tanulmányait is.

5. Storck fedezte fel Dárdai Pált. A kapitány a Hertha BSC-nél dolgozott, amikor 1997-ben anélkül, hogy a stábbal egyeztettet volna próbajátékra hívta az akkor a BSVC-ben futballozó magyar tehetséget. Dárdai és Storck megismerkedésük óta jól kijönnek egymással. Később Dárdai ajánlotta be Storckot a Magyar Labdarúgó-szövetségnél.

Olvasói sztorik