Válogatott

Szélesi: nem konzultáltunk Juhásszal a belgákról

Átlövéseket gyakorolnak edzésen a játékosok.

Sajtótájékoztatót tartott a csoportmeccseit veretlenül letudó magyar válogatott. Az eseményen Szélesi Zoltán, a szakmai stáb tagja nyilatkozott.

– Bernd Storck szövetségi kapitány olyan felkészülési programot állított össze, hogy ne legyen gond magas intenzitású meccseket játszani rövid időn belül. A szakvezető ugyanakkor jó érzékkel pihentette a sárga lapos játékosokat a portugálok elleni utolsó csoportmeccsen, ez pedig a frissítésben is szerepet játszik, mert a rotáció a csapat erőállapotának jót tett – mondta Szélesi, aki hozzátette, minden feltétel adott olyan tesztek elvégzéséhez is, amelyek egyértelműen megmutatják, ki mennyire fáradt.

Az egyenes kieséses szakaszról kifejtette, veszélyesebb az adott meccs alakulása, mert itt már nincs lehetőség javításra egy következő összecsapáson. Ugyanakkor kiemelte, minden csoportmeccsre hasonlóan készültek fel, az volt a fontos, hogy nem szabad hátrányba kerülni.

– A belgák kerete erősebb, magasan kvalifikált futballisták alkotják, ez senki számára nem lehet kérdéses, de ha ugyanazt a csupaszív játékot tudjuk nyújtani, amit eddig, akkor olyan nagy félnivalónk nincs. Persze az ellenfelet tisztelni kell – mondta a soron következő riválisról a szakember, aki megjegyezte, nagyjából sejtették, hogy őket kapják. Ugyanakkor hozzáfűzte: ami a csapaton múlt, azt megtette, hiszen veretlenül csoportelső lett, arra viszont nem volt befolyása, hogy kit kap ellenfélnek a következő körben.

Szélesi elmondta, Juhász Rolanddal nem beszéltek Belgiumról, hiába játszott ott hét évet az RSC Anderlecht színeiben, mivel ő a válogatott védője, a szakmai munkát pedig a stáb végzi. A felkészülésről annyit elárult, nagy hangsúlyt fektetnek a befejezésekre, mindenféle szögből és távolságokról próbálkoznak a játékosok az edzéseken és azt sulykolják beléjük, ha nincs más megoldás, lőjék át a védelmet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik