Válogatott

Kleinheisler: nagy megtiszteltetés az álomcsapatba kerülni

Elkezdtük a belgák elemzését.

Sajtótájékoztatót tartott a csoportmeccseit veretlenül letudó magyar válogatott. Az eseményen Kleinheisler László és Priskin Tamás, a csapat középpályása és csatára is nyilatkozott.

Kleinheisler László az MTI érdeklődésére nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy bekerült a L’Equipe francia sportnapilapban az Eb csoportkörének válogatottjába, és reményét fejezte ki, hogy sok ilyen lesz még pályafutása során.

– Jólesett ez a pihenés, de azért kicsit rossz is volt a padról nézni a meccset. A srácok azért így is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Így kell játszani a továbbiakban is és meg kell nyerni minden meccset – mondta a 22 esztendős játékos, aki kihagyta a portugálok elleni mérkőzést.

Storckról beszélve megemlítette, hogy nála került a nemzeti együttesbe és első meccsén máris meg tudta hálálni neki a bizalmat. Szerinte nagyszerű edző a német szakvezető, aki sokat beszélget a játékosaival és erősíti bennük a pozitív gondolatokat.

Arra az újságírói kérdésre, hogy készülnek-e egy esetleges tizenegyespárbajra, Priskin Tamás úgy fogalmazott, nem volt még erre mód, mivel a csütörtök a regenerálódás jegyében telt, míg Kleinheisler szerint ilyen gyakorlásra biztosan sor kerül majd a következő tréningeken.

A belgákat illetően mindketten kifejtették, hogy péntek délelőtt már megkezdődött az elemzésük. Priskin szerint nehéz találkozó lesz a vasárnapi, amelyen Belgium a favorit, ugyanakkor a magyarok már megmutatták, “bármikor, bárki ellen” képesek meglepetésre, ezért “egyenlő esélyekkel kezdődik majd a meccs”.

A Slovan Bratislava csatára saját szerepéről úgy nyilatkozott, csatárként örülne, ha sikerülne betalálni, de a legfontosabb a csapat sikeressége.

– A lényeg, hogy nyerjünk, ha az én gólommal, akkor nagyon fogok örülni, ha máséval, akkor is – jelentette ki Priskin, akit nem zavar a dél-franciaországi hőség. Mint azt megjegyezte, nyáron ez várható, illetve az ellenfélnek is ugyanolyan meleg van.

Priskin a múltat firtató kérdésre úgy reagált, büszke az Aranycsapatra és eredményeire, de “a múltból nem lehet megélni”, illetve úgy vélekedett, hogy nehéz a két korszakot összehasonlítani. Szerinte mindenesetre jó úton jár a mostani válogatott.

Olvasói sztorik