Válogatott

Storck kedvence már megbánta, hogy hazatért

Az Augsburgban nevelkedett Kocsis Gergő azt remélte, a felnőttek között játszhat, de csalódnia kellett.

Kocsis Gergő mindössze négy NB I-es meccsel a háta mögött volt magyar válogatott kerettag egészen az utolsó pillanatig. Bernd Storck legújabb felfedezettje most a DigiSport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál vendége volt.

– A távlati válogatottban már többször helyet kaptam, de a 30 fős keretben való szereplésem engem is meglepett – kezdte Kocsis. – Hálás vagyok a kapitánynak, hogy megadta a lehetőséget a bizonyításra.

– Az biztos, hogy csak azon a hat U21-es Eb-selejtezőn látott, amin játszottam. Véleményem szerint a teljesítőképességem, állóképességem volt az, amivel felhívtam magamra a figyelmét. Érdekes, hogy nem középpályásként, hanem belső védőként számított rám – nyilatkozta Kocsis, aki már Németországban is ezen a poszton szerepelt, így nem idegen számára a helyzet.

Az Eb-keretbe be nem került fiatal labdarúgók – Kocsis, Sallai és Vida – annak ellenére is elutaztak a Németország–Magyarország találkozóra, hogy már tudták, nem kapnak lehetőséget.

– Mivel a szövetségi kapitány elégedett volt a munkánkkal, szerintem valamilyen szinten ajándéknak is fel lehet fogni, hogy ott lehettünk. Ezen felül persze tapasztalatszerzésnek sem volt utolsó – értékelt Kocsis, aki eljátszott ugyan a gondolattal, hogy bekerül a 23-as keretbe, de tisztában volt azzal, nem ő az első számú játékos a posztján.

A Rangadó.hu kérdésére Vida Máté nemrégiben azt nyilatkozta, az edzések miatt szurkolóként sem lesz ott az Eb-n. Kocsis Gergő ezzel szemben nem zárja ki a dolgot.

– Portugália ellen úgy tervezem, kilátogatok! – nyilatkozta a Reggeli Startban.

Kocsis Gergő azon kevesek egyike, akik együtt dolgozhattak Bernd Storckkal, így személyes tapasztalatot is gyűjthetett róla.

– Erényei közül egyértelműen a precizitását emelném ki. Hihetetlenül pontos, minden fel van építve percről percre, óráról órára. Mindenre odafigyel – mondta a Puskás Akadémia játékosa.

A válogatott kerettag futballista klubjában szinte semmi szerephez nem jutott a 2015–2016-os idény során.

– Robert Jarni nem árulta el, hogy miért nem számol velem, én pedig nem kérdeztem rá. Ez az edző dolga, felelőssége. Ezzel együtt úgy néz ki, maradok Felcsúton az NB II-es szezonra is – nyilatkozta Kocsis, akiről kevesen tudják, hogy korábban öt évet Augsburgban töltött.

– Amikor eljöttem, úgy éreztem, muszáj felnőtt bajnokságban játszanom, ehhez pedig ideális az NB I. Sajnos azonban az elmúlt két év abszolút nem úgy alakult, ahogy terveztem. Talán jobban jártam volna, ha kint maradok – tette hozzá a 22 éves futballista.