Válogatott

Életveszély után is focizni akar Vanczák

Legyőzte a gyilkos kórt a svájci élvonalban szereplő Sion magyar védője. Újra nagy tervei vannak.

Ahogy arról a Rangadó.hu beszámolt, a labdarúgó még májusban kapott mandulagyulladást, ami nagyon magas lázzal járt, de kiderült, hogy olyan baktériumfertőzés támadta meg a szervezetét, amely akár a szívét is veszélyeztethette volna, ezért tíz napra kórházi megfigyelés alá került.

A svájci Blick újságnak nyilatkozó Sion-elnök, Christian­ Constantin szerint Staphylococcus-baktériumhoz hasonló betegség okozta a problémát, amely gyakran életveszélyes helyzetet okoz a betegnél, ha a szívére húzódik. Az antibiotikumkúra segített, a hátvéd azóta már a gyógyulás útjára lépett, s svájci otthonában készül a szezonra.

– Szerencsére már túl vagyok a betegségen, bár még erősödnöm kell. Valóban fordulhatott volna súlyosabbra a helyzet, de az orvosok azért is vittek be megfigyelésre, hogy megelőzzék a nagyobb bajt, igaz, nem riogattak feleslegesen – mondta a Blikkneka hátvéd.

Vanczák végül nem került be a labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe, így televízión nézi a kontinenstornát – ahol Magyarország mellett Svájcnak is szurkol –, már csak azért is, mert elkezdi a felkészülést a Sionnal másfél hét múlva.

– A betegség és a felkészülés között nem igazán volt sok időnk, így inkább csak a hét végén volt itt-ott pihenni. Az alapozást a svájci csapatommal kezdem, ahol képben van a szerződéshosszabbításom lehetősége. A kislányom ­miatt is maradunk egyelőre az országban, de az NB I felé is nyitott vagyok – tette hozzá a futballista.

Szerződése a nyáron jár le, korábban biztosnak tűnt, hogy elhagyja a Siont, s hazatér – a Diósgyőrt emlegették vele kapcsolatban –, ám a tavasszal újra beverekedte magát a csapatba, s az idény végén edzője, Didier Tholot is azzal biztatta, hogy van esély a maradására, amennyiben nem sikerül a klubnak megfelelően erősítenie és távoznak a védelemből páran.

Olvasói sztorik