Válogatott

Vidát jobban meglepte, hogy debütált, mint hogy nem megy az Eb-re

A keretbe be nem kerülő Vasas-játékosra később is számít a szövetségi kapitány.

Bernd Storck keddi keretszűkítésének hat játékos esett „áldozatul”. Egyikőjük a Vasas középpályása, az Elefántcsontpart ellen már debütáló Vida Máté volt, őt kérdezte a Rangadó.hu azután, hogy eldőlt, nem lesz ott az Európa-bajnokságra utazó keretben.

– Mennyire lepte meg, hogy nem került be az utazó keretbe?

– Túlzás lenne azt állítani, hogy ledöbbentem, hiszen az egyik legrutintalanabbnak, legfiatalabbnak számítottam a keretben. Nem is igazán számoltam azzal, hogy az Európa-bajnokságon ott lehetek, már ennek is örültem, hogy a felkészülési időszakban a csapattal lehettem, Elefántcsontpart ellen pedig debütálhattam. Remekül éreztem magam az elmúlt hetekben, egyáltalán nem vagyok csalódott.

– Meglepte, hogy becserélte önt Bernd Storck?

– Alapvetően igen, de az adott pillanatban már nem, mert a találkozó előtt jelezte nekem, hogy elképzelhető, hogy beállít majd. Szerencsére így is történt.

– A szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy a kimaradókkal leült és beszélgetett a döntésről. Mit mondott, miért nem került be?

– Nem igazán indokolta meg, csak annyit mondott, hogy minden téren elégedett volt a látottakkal, és a továbbiakban is számít majd rám a világbajnoki selejtezők folyamán.

– Hogyan követi ezentúl az Eb-t?

– Televízión keresztül, mert szinte azonnal kezdődik majd a felkészülési időszak. Muszáj edzeni és mérkőzéseken játszani, nincs időm a helyszínen megtekinteni a találkozókat. Nagyon fogok szurkolni a csapatnak.

– Meddig juthat a magyar válogatott?

– Megkockáztatom, hogy képesek vagyunk túllépni a csoportkörön. Nem vagyunk esélyesek, de ha jól játszunk, ez a cél elérhető.

– Mi lesz klubcsapatok terén? Vannak ajánlatai, esetleg maradna a Vasasnál?

– Vannak megkeresések, de még nem tudom, hogy alakul a jövőm. Egyelőre úgy néz ki, maradok, hiszen szeretek itt játszani, és a szerződésem is él.

– Magyar csapatok keresik?

– Igen, én magyarokról tudok.

Olvasói sztorik