Válogatott

Lelkes, de sokkal gyengébb magyar csapatról ír a Kicker

A német szaklap ennél jóval többet vár a sajátjaiktól.

A magyar válogatott szombaton 2-0-ra kikapott a német csapattól Gelsenkirchenben, a franciaországi Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

A német sportlap, a Kicker először is kiemeli, hogy együttesük végre újra kapott gól nélkül hozott le egy meccset, erre legutóbb 2015 júniusában volt példa, a Gibraltár elleni 7-0-ra megnyert találkozón. Ezt főképp annak tudják be, hogy a magyar támadások nagyon ártalmatlanok voltak, pedig volt három nagyobb lehetőségünk is a gólszerzésre. Nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a győzelemnek, hiszen ahogyan fogalmaznak, ez „csak egy egyszerű főpróba volt a lelkes, de sokkal gyengébb erőkből álló magyarok ellen, és a világbajnoki szinthez képest még elég sokat kell javulnia a formának”.

A Német Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján a válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw értékeli a látottakat, aki elmondta, nagyon fontos volt, hogy nullára hozzák le a mérkőzést, a győzelem pedig stabilitást, és jó érzést ad a következő hétre. A hazaiak hátvédje, Jerome Boateng is elégedett volt a játékkal, főleg az első félideivel, amikor is nagyon jól járatták a labdát, ellentétben a második játékrésszel, ahol már sokkal több labdát tudtak szerezni a magyarok.

Az osztrák Die Presse is hosszasan számol be a találkozóról, és kiemelik, hogy a magyarok nagyrészt lemondtak a támadásokról Gelsenkirchenben, és javarészt csak a védekezésre koncentráltak. A kontratámadásainkból kevés valósult meg, mivel rengeteg hiba csúszott a passzjátékunkba, ezért nem tudtunk eléggé veszélyesek lenni – állítja az osztrák lap.

Olvasói sztorik