Válogatott

Storck nem csalódott, hasznos meccset látott

Már csak a finomhangolás van hátra.
A mérkőzés képei ide kattintvamegtekinthetők!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck nem csalódott a Németország elleni 2-0-s vereséget követően.

„Folyamatosan megpróbáltuk a védelemből előre juttatni a labdát, és ez sokszor sikerült is. Lőhettünk volna egy-két gólt, de így is elégedett vagyok, Ausztriára megfelelően felkészültünk. A tapasztalatainkat elemezni kell. Az is segített, hogy ilyen hangulatban, ilyen stadionban játszhattunk. Eddig elégedettek vagyunk a felkészüléssel, és bár egy-két játékos hiányosságait megmutatta ez a mérkőzés, ez is csak ilyen ellenféllel szemben jöhet ki. A finomhangolás van még hátra, most a taktikai részeket fogjuk előkészíteni” – mondta az M4 Sport televízióban Bernd Storck a lefújás után.

„Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sok új felismerésre tettünk szert, de természetesen nem lehetünk elégedettek, mivel kikaptunk. Védekezésben jól teljesítettünk, hiszen kevés lehetősége volt az ellenfelünknek és az előre játékunk is működött. A bátorság, amire itt szert tettünk, hasznos lehet Ausztria ellen” – nyilatkozta később a sajtótájékoztatón.

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elmondta, Kleinheisler dinamikus volt, jól játszott, sokszor próbált meg a kapura törni. Fontos játékosa a válogatottnak, így örömteli, hogy télen egy olyan jó csapatba került, mint a Werder Bremen. Szalai Ádám is sokat harcolt, küzdött a labdákért, próbálta megtartani az indításokat, ő pontosan tudja, hogyan kell ezt a fajta játékot játszani, és a tapasztalatára nagy szükségünk lesz az Eb-n.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya:

„Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak.”

Olvasói sztorik