Válogatott

Öziléknek fontos a magyarok elleni meccs

A világbajnok középpályása pozitív eredményt vár.

Minden szempontból fontosnak nevezte a magyar válogatott ellen szombaton sorra kerülő Európa-bajnoki felkészülési mérkőzést Mesut Özil, a világbajnok német csapat középpályása.

– Egy pozitív eredmény természetesen önbizalmat adna nekünk – jelentette ki a Nationalelf asconai edzőtáborának végén az Arsenal légiósa. – Örülök, hogy újra a gelsenkircheni stadionban léphetek pályára, a csapat célja pedig a győzelem – mondta Özil, aki ebben a városban született, korábban pedig játszott a Schalke 04-ben, amelynek arénájában 18 órától csapnak össze a felek.

A magyar és a német válogatottnak egyformán ez lesz az utolsó felkészülési meccse a jövő pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal előtt.

Lukas Podolski a magyarok elleni találkozó napján tölti be 31. életévét, míg Mario Götze pénteken ünnepli a 24. születésnapját.

Joachim Löw szövetségi kapitány a szombati meccs után két nap pihenőt ad a játékosoknak.

A németek az Eb-n a C-csoportban a lengyelekkel, az északírekkel és az ukránokkal találkoznak, míg a magyarok az F.csoportban Ausztria, Portugália és Izland válogatottjával játszanak majd.