Válogatott

„Nem értek egyet Szalai kivitelével”

A korábbi szövetségi kapitány Glázer Róbert mellett Kiprich Józsefet is megszólaltattuk.

Kedden 14.59-kor megtörtént a magyar válogatott kerethirdetése a franciaországi Európa-bajnokságra. Bernd Storck szövetségi kapitány döntései összességében várhatóak voltak, a 29 fős keretből Megyeri Balázs, Kocsis Gergő, Korcsmár Zsolt, Sallai Roland, Vida Máté és Gyurcsó Ádám nem lesz ott az Eb-n. A hivatalos bejelentést követően két korábbi válogatott futballistát, szakembert kérdezett a Rangadó.hu.

A 70-szeres magyar válogatott Kiprich József szerint “jól néz ki” a magyar keret, elégedett Bernd Storck döntésével.

– A sokáig betegséggel küzdő Gera Zoltánra mindenképpen szüksége van a válogatottnak, de ezen kívül a kezdőt nehéz lenne megjósolni. Szinte biztos, hogy egy masszív, védekező felfogású csapat fut majd ki a gyepre Ausztria ellen, túl sok gólt nem fogunk kapni. Nagyobb kérdés, hogy támadóoldalon mennyire leszünk hatékonyak – mondta “Kipu”, aki szerint a szövetségi kapitánynak már volt pár merész húzása, ami bejött.

– Éppen ezért Bese válogatottság nélküli kivitelére sem mondhatjuk, hogy elvetélt ötlet. Ő látta őt játszani, edzeni, valószínűleg jó formában lehet – nyilatkozta a tatabányai legenda.

A korábbi szövetségi kapitányt, Glázer Róbertet is megkérdeztük.

– A három kapus személyében nincs hiba. Ők csapataikban védtek, a válogatottban jó teljesítményt nyújtottak. Megyeri Balázs is kiváló kapus, de nem foglalkoztatták az idény során – kezdte értékelését Glázer. – Korcsmár Zsolt is remek volt a tavasszal, de a keretben Guzmics, Lang és Juhász helye megkérdőjelezhetetlen. Lang nagy tehetség, és jól is játszott a válogatottban, de a Videotonban kiszorult, ezért én a védelemben nem vele számolnék.

– Fiola és Kádár kivitele nem meglepő, számítani lehetett rá. Én úgy gondoltam, hogy Elek talán kimaradhat, mivel sérült volt az utóbbi időszakban, ráadásul a posztján viszonylag sokan tudnak játszani a keretből. Természetesen állapotáról nem tudok pontosat, de ha Storck szerint kifogástalan, akkor jó döntés volt. Ugyanez igaz Nagy Ádámra is – mondta a volt győri játékos.

– Ami engem meglepett, hogy nincs igazán fiatal labdarúgó. Főleg Sallait sajnálom, nagyszerű futballistának tartom. Az én keretemben talán helye lett volna. Gyurcsó kihagyása szintén érdekes döntés, hiszen a jobb szélen Lovrencsics és Stieber véleményem szerint sem a válogatottban, sem klubjukban nem alkottak maradandót. Egyikőjük helyett a Szczecínben sokszor kezdő volt Videoton-játékos is szerepet kaphatott volna. Dzsudzsák helye a bal oldalon van – mondta Glázer, akinek legnagyobb problémája ugyanakkor Szalaival van.

– A butácska sajtótájékoztatója után megosztotta a közvéleményt, ráadásul ezt követően visszaesett a teljesítménye. Emiatt alig-alig lehetett játszani látni, de Dárdai és Storck is mellette tette le a voksát, szent meggyőződésem, hogy az Eb-n is ő lesz a kezdőben. Őszintén szólva ezt nem értem, bár az kétségtelen, hogy elöl erőcsatárokra van szükség. Ilyen a szerkezetünk. A bombaformában lévő Nikolics posztját viszont nem tudta megtalálni a kapitány – értékelt a számos helyen megfordult tréner. Glázer azt is elmondta, a hosszú edzőtáborozás alatt rengeteget gyakoroltatott volna olyan rendszert, amiben Nikó és Böde is kezdhet; Bese kerettagsága viszont nem lepte meg.

– Nagyon kedvelem a játékát, jó felépítésű, gyors futballista, akit már régóta figyel Storck. Inkább az a meglepő, hogy Sallai és Kocsis nem lesz ott – zárta szavait Glázer.

Glázer Róbert így kezdene Ausztria ellen

Király – Fiola, Guzmics, Juhász, Kádár – Elek, Nagy Á. – Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák – Nikolics

Olvasói sztorik