Válogatott

24-es Eb-rangsor: Magyarország az utolsó…

A Bloomberg adatai szerint Cristiano Ronaldo egyedül négyszer annyit ér, mint az egész magyar válogatott.

Amint az mindenki számára ismert, a 2016-os lesz az első Európa-bajnokság, amelyen 24 csapat mérheti össze az erejét – ez azt is jelenti, hogy még nagyobb a szakadék a legértékesebb és a legkevésbé értékes válogatott közt.

A Bloomberg hozta le az ING jelentését, amelyet az egyes játékosok átigazolási piacon számon tartott értékei alapján készítettek: ezek szerint a legtöbbet a spanyol válogatott éri (736 millió amerikai dollár), őket követi a német (633 millió) és a francia gárda (551 millió) – írja a hvg.hu.

A magyar válogatott is külön említést kapott az összesítésben, ugyanis a miénk a legkisebb értékű csapat, 31 millió dolláros (8 milliárd forint) értékkel zárjuk a sort.

De nem csak a csapatokról, hanem azok legtöbbet érő játékosairól is készült lista, amit toronymagasan vezet a portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo – 116 millió dolláros értékével így közel négyszer annyit ér, mint az egész magyar válogatott. A játékosok listáján szerepel még a walesi Gareth Bale 113 millió dollárral, a német Thomas Müller 79 millióval, valamint megosztott helyen a belga Eden Hazard és a lengyel Robert Lewandowski 74-74 millió dollárral.

A Bloomberg azt is megjegyzi, hogy bár értékben a spanyolok vezetnek, a bukmékerek a német válogatott győzelmét tartják a legesélyesebbnek, míg Magyarország győzelmére 250-szeres pénzt fizetnének.

Olvasói sztorik