Válogatott

Nyilasi: legyőzhetjük az osztrákokat

Az Austria Wien korábbi csillaga elárulta, mire fázhat rá az Eb-ellenfél.

Valaha az Austria Wien szerelését viselve Bécs kedvence volt Nyilasi Tibor, aki egy évig segítette Dárdai Pál szövetségi kapitányt abban, hogy nemzeti együttesünk kijusson az Eb-re. Az egykori ezüstcipős támadót, a későbbi remek szakembert a Borskérte fel a „sógorok” jellemzésére.

– Bécsi barátaim mesélik: az osztrák válogatott erősebb a mienknél, csakhogy tele van harmadik generációs bevándorlókkal, akik nem tekintik Ausztriát igazi hazájuknak – mondta Nyilasi.

Habár a szerb (Aleksandar Dragović), pakisztáni (Rubin Okotie), bosnyák (Marko Arnautović, Zlatko Junuzović), török (Yasin Pehlivan) és nigériai (David Alaba) felmenőkkel bíró focisták a remek osztrák utánpótlásképzésben pallérozódtak, most csakis a zsíros klubajánlatok érdeklik őket.

Dárdai pompásan építette fel minden meccs előtt a csapdáit. Módszerét Storck átvette, és a két pótselejtezőn ezekbe Norvégia szépen bele is sétált. Ausztria hasonlóan járhat, csak az a kérdés, hogy német kapitányunk módosított-e a Dárdai-módszeren.

– Ha netán az osztrákok nekünk esnek, ráfizetnek, tudniillik a magyar válogatott kiemelkedően egységes, és jól felépített védelméből ügyesen kontrázik – folytatta elemzését a Fradi-legenda, aki dicsérte Ausztria svájci kapitányát, Marc Kollert, aki az osztrák csapatot az oroszok és a svédek előtt a selejtezőcsoport csúcsára repítette. – A szomszédok ellen mindhárom eredmény elképzelhető, ám amennyiben nem kapunk ki, óriási körbeverések végén akár nyolcaddöntőbe léphetünk a kvartettből.

Olvasói sztorik