Válogatott

Lisztes Torghellét hívná be a németek ellen

Nem félti a válogatottat a korábbi Bundesliga-játékos.

Németország nagy meglepetésre a nyári Európa-bajnokság egyik előkészületi meccsén, vasárnap Szlovákia ellen szaladt bele egy 3-1-s vereségbe, ráadásul hazai pályán, Augsburgban. A világbajnoki címvédő szereplése egyébként is izgalmas téma lehet, de külön felhangot ad neki, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány csapata hamarosan a magyarokkal találkozik majd. Lisztes Krisztiánt, a négy német együttesben is megforduló 49-szeres válogatott játékost kérdezte a Rangadó.hu.

– A Szlovákia elleni mérkőzést nem láttam, de a németek már a selejtezősorozatban sem voltak olyan meggyőzőek, harapósak, mint korábban. Ez már nem a világbajnok csapat, de azért soha nem lehet lebecsülni. Ezzel együtt – ismerve a német mentalitást – nem fognak összeomlani egy ilyen eredménytől, főleg, hogy nem a legerősebb csapatukkal játszottak – mondta Lisztes.

– Persze nem örülnek egy ilyen eredménynek, de azért nem lehet kiindulni ebből. Az nem kérdés, hogy ellenünk szeretnék majd kijavítani a botlást, bizonyítani, hogy ez blama volt. Nem vagyunk könnyű helyzetben – nyilatkozta a korábbi Werder-játékos, aki nem hiszi, hogy súlyos zakóba szaladnánk bele Gelsenkirchenben.

– A mostani válogatott jól össze van rakva, stabilak voltunk a selejtezők és a pótselejtező során is. Nem féltem a csapatot attól, hogy nagy különbségű vereséget szenvednénk, de alaposan fel kell kötni a gatyát – válaszolta a Fradi-nevelés Lisztes, majd elmondta, elsősorban kiket szeretne a kezdőben látni szombaton.

– A fradistákat! Gera Zoltán, Nagy Ádám mindenképp megérdemelné, és talán Pintér Ádám helyzete sem reménytelen. Rajtuk kívül Király Gábor tűnik még megkérdőjelezhetetlen pontnak.

És hogy mi lehet a megoldás Lahmék ellen?

– Hívjuk be a Sanyit! – utalt nevetve Lisztes a 2004-es, Torghelle duplájával megnyert összecsapásra.

Németország Ukrajnával, Lengyelországgal és Észak-Írországgal került egy csoportba az Európa-bajnokságon. Legutóbb a 2010-es vb előtt találkoztunk velük, akkor Podolski, Mario Gomez és Cacau góljaival 3-0-ra nyertek Budapesten, azelőtt viszont a már említett Torghelle-duplával mi győztünk.