Válogatott

Meccset játszott a válogatott

Kleinheisler, Szalai és Kocsis szerezték a gólokat az egymás közötti erőfelmérőn.

Újabb mozgalmas napot zárt az ausztriai Leogangban edzőtáborozó magyar válogatott.

Délelőtt hosszabb edzést tartott Bernd Storck szövetségi kapitány, aki egy átmozgatás után két csapatra osztotta a keretet, a pirosak és a fehérek játszottak egymás ellen kétszer 30 perces mérkőzést. A meccset Kleinheisler László és Szalai Ádám góljaival a pirosak nyerték meg 2-1-re, a fehérek szépítő találatát Kocsis Gergő szerezte – írja a válogatott hivatalos honlapja.

Az ebédet követően a keret többsége szabad délutánt kapott, csak a sérülését követő rehabilitáción résztvevő Elek Ákos-Korcsmár Zsolt kettősnek kellett külön foglalkozáson megjelennie. Jó hír, hogy délután visszatért a csapathoz Gera Zoltán, aki betegségét kezeltette otthon az elmúlt két napban.

A vacsora előtt a veszprémi kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-elődöntőjét nézte meg együtt a csapat, a vacsora után pedig szintén közös meccsnézés következett, a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléját is együtt nézték meg a játékosok.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedett az ausztriai edzőtáborral és az ott elvégzett munkával.

– Sokat edzettünk, a fizikai és a taktikai elemeket is gyakoroltuk, támadásban és védekezésben is remekül dolgoztak a játékosok – nyilatkozta Bernd Storck az M4 Sportnak. – Az elején az időjárás nem kedvezett, de most már az is megjavult. Ma még volt egy zárómeccsünk egymás között, kétszer harminc percet játszottunk, egy-két dolgon még változtattunk.

A német szakember a helyszínnel és a feltételekkel is elégedett.

– Minden jó itt, klassz a szállásunk, a speedcourt eszközt is elhoztuk magunkkal, egyénileg is tudnak a srácok dolgozni, jól érezzük magunkat Ausztriában. A gyönyörű természetben fel sem tűnik, hogy mennyit dolgozunk. Ha sokat edzel, mindennek klappolnia kell, és a remek pálya is hozzájárul ahhoz, hogy a fejekben is minden rendben legyen, pozitív hozzáállás kell a munkához.

Storck hozzátette, sok munka van még hátra, de jó úton jár a csapat.

– Két csoportra osztanám a csapatot, az itthon játszók hamarabb kezdtek, a külföldön játszók pedig próbálják behozni a lemaradást. Még nem dőlhetünk hátra, előttünk van a németek elleni meccs is, az értékeink egyre jobban kidomborodnak, elégedettek lehetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!