Válogatott

Dzsudzsákot még nem kereste a Hertha, Sallói visszatérhet az NB I-be

Keresett a Bursaspor légiósa; szóba került Lang és Megyeri jövője is. Játékosügynököket kérdeztünk az Eb-ről és annak hatásáról.

Két hét múlva kezdődik a várva várt franciaországi Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is megméretteti magát. Ez a torna pedig óriási lehetőség lehet a kiutazó keret számára, hiszen rengeteg csapat figyelmét hívhatják fel a játékosok magukra, és joggal bizakodhatnak egy szakmailag és anyagilag is kecsegtető külföldi szerződésben. A Rangadó.hu a nemzeti együttes focistáinak ügynökeit kérdezte a lehetséges áttöréseket illetően.

Lang Ádám könnyen eladhatja magát

– Azt remélem, hogy Lang Ádám lehet az egyik, aki berobbanhat az Eb-n, és ez segíthet neki az esetleges külföldre szerződésében. Egy nemzetközi tornán való szereplés óriási lökést adhat minden játékosnak a csapatból – kezdte Illés Zoltán, a Langot képviselő ügynökség munkatársa. – Az idősebb korosztály ebből a körből természetesen kiesik, például Király Gábornak ebben a tekintetben ez már annyira nem számít, hiszen ő a Haladásból nem hiszem, hogy eligazolna. Az utolsó félévben a Videotonnál történtekről már nem szeretnénk foglalkozni. Nagyon reméljük, hogy összejön számára egy külföldi szerződés, az elmúlt válogatott mérkőzéseken is sok játékosmegfigyelő nézte őt, folyamatosan érdeklődnek iránta klubok. Természetesen nem történik tragédia, ha Székesfehérváron marad, de mindannyian bízunk abban, hogy egy nagyszerű Eb-szereplés után mind a Vidinek, mind Ádámnak megfelelő ajánlat érkezik külföldi együttestől, és a határon túl folytatja pályafutását. Elsősorban szakmai szempontok alapján fogjuk meghozni a döntést, az a fontos, hogy stabilan tudjon játszani a jövőben, és a válogatott kerettagságot is meg tudja őrizni.

Dzsudzsák klubot vált, Sallói hazatér

Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban már annyi eldőlt a kontinenstorna előtt, hogy biztosan nem folytatja a Bursasporban a pályafutását. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC neve ismét felmerült az átigazolását illetően.

– Véleményem szerint az Eb-n a magyar csapat összes játékosa be fog futni, és felkelti a figyelmet. Ez a válogatott egyre jobb, és egyre inkább szervezettebben játszik. Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám vagy akár Pintér Ádám számára is óriási kiugrási lehetőség, de itt akár az egész keretet felsorolhatnám – kezdte Vörösbaranyi József, majd kitért néhány általa képviselt játékos jövőjére is. – Balázs iránt konkrét megkeresés még nem történt a Hertha részéről, az ő sorsát is befolyásolja majd az Eb, de ettől függetlenül is egy nagyon keresett játékos. Kalmár Zsoltnak több ajánlata is van a Bundesliga 2-ből, az természetesen biztos, hogy nem fog a harmadosztályban játszani. Egyeztetünk már a Lipcsével, de nincs még végső döntés az ügyében. Azon is dolgozunk, hogy Sallói Dánielnek megtaláljuk a lehető legjobb megoldást: ő egy nagyon profi játékos, aki a magyar NB I-ben is segítségére lenne több csapatnak. A jelenlegi helyzetét tekintve, az amerikai harmadosztályú Swope Parkhoz képest előrelépés lenne a magyar bajnokság, a tizenkét szereplős első osztály egy nagyon erős pontvadászat, és már több klubbal is tárgyalásban állunk.

A védők kerülnek előtérbe Franciaországban

– Azt gondolom, hogy inkább a védők és a védekező típusú játékosok hívhatják fel magukra a figyelmet, hiszen jó eséllyel többet fognak támadni az ellenfeleink – jelezte várakozásait Paunoch Péter játékosügynök. – Korhut Misi is előtérbe kerülhet, bár ez nagyban függ attól, hogy milyen rendszerben küldi Storck pályára a csapatot, Kádár esetleges középen való szerepeltetésével sokat játszhatna a bal oldalon. Több esélyt látok a kiugrásra azoknak a játékosoknak, akik még Magyarországon játszanak. A debreceni Korhut abban a korban van, hogy neki a továbblépéshez jól jönne egy külföldi szerződés, ehhez azonban jó lenne, ha pályára lépne, hiszen esélyei megsokszorozódnának. Több nyugat-európai ország csapata is érdeklődik már, de a klubok és mi is kivárunk, hogy mi lesz az Eb után – mondta Paunoch, majd kitért Jova Levente és Dibusz Dénes helyzetére is a Fradinál.

– Miután Jova személyében olyan játékosról beszélünk, aki akármelyik NB I-es csapatban első számú kapus lenne, természetesen nem örül ennek a helyzetnek, de elfogadja ezt az állapotot, jó kollegális viszonyban vannak Dibusszal. Bízzunk abban, hogy Dénes fog majd védeni az Eb-n, ott pedig fel tudja magára hívni a figyelmet, és ez által piacképessé válik. Így megnyílna az út Jova előtt is, Dibusz pedig előreléphetne.

Megyeri első számú kapus lehet a Getaféban

– Az öregeken kívül bármelyik játékosnak kiugrás lehet a franciaországi torna. Nagy Ádámnak már most is elég jó neve van Európában, de egy kiemelkedő teljesítménnyel akár ő lehet a Magyarországról távozó legdrágább igazolás. Megyeri ügye még tárgyalás alatt van, két-három héten belül eldől. A Getafe nagyon szeretné, ha maradna, hiszen első számú kapusként számítanának rá a másodosztályban, de külföldről is akadnak kérői – nyilatkozta a Rangadónak Hrutka János játékosügynök.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik