Válogatott

Gulácsi: Jó volt látni a kapuból a szervezettséget

A debütáló Sallai még sosem játszott ilyen jó hangulatban.

A pénteki mérkőzésen a 79. percben először lépett pályára a magyar nemzeti tizenegyben a Puskás Akadémia fiatal játékosa, Sallai Roland. Az NB I idei kiírásában 29 alkalommal volt kezdő a felcsúti csapatban, és már gólja is van az első osztályban. A középpályás is, és a szünetben csereként beálló kapus, Gulácsi Péter is nyilatkozott a Rangadónak.

– Ilyen játékosok mellett, és ilyen játékosok ellen fantasztikus érzés volt bemutatkozni a válogatottban. Amire a mester kért, azt úgy gondolom, hogy betartottam, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nagyon örülök, hogy debütálhattam, és bízom benne, hogy még többször megadatik majd ez a lehetőség számomra a jövőben. Nem játszottam még ennyi ember előtt, a közönség fantasztikusan szurkolt, kilencven percen keresztül nagyon jó hangulatot teremtettek. Amennyiben továbbra is ugyanígy dolgozom, odateszem magam az edzéseken, és megpróbálom magamból a maximumot kihozni, akkor lehet esélyem bennmaradni a szűk keretben – mondta a mérkőzés után Sallai Roland

– Nagyon jól éreztem magam újra a kapuban. Az alap célkitűzésünk az volt, hogy szervezettek legyünk, és ez teljes mértékben megvalósult. Azt tudni kell, hogy egy kőkemény edzőtábor van a csapat mögött, emiatt a támadóharmadunkban a frissesség olykor hiányzott. Amikor azonban első félidőben még jól bírtuk szuflával, a helyzeteink is megvoltak, és a vezetést is megszerezhettük volna. Az pedig, hogy összesen talán egy helyzetük volt a vendégeknek, mindenképpen dicséretet érdemel, és egy jó kiindulópont a jövőre tekintve – ezt már a Király Gábor helyére beálló Gulácsi Péter mondta a honlapunknak.

– Reális eredmény született, de mi sokkal közelebb álltunk a győzelemhez, és egy kis szerencsével akár meg is lehetett volna. Próbáltunk szélesek maradni oldalváltásokkal, területet nyitottunk az első játékrészben, valamint nagyon magabiztosan hoztuk ki a labdát. Volt olyan időszak, amikor három csatárral is játszottunk, ám nem sikerült helyzetet kialakítani, ez annak is köszönhető, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, ha megnézzük az egyéni kvalitásaikat, vagy a klubokat, ahol játszanak, akkor ez az eredmény egyáltalán nem lebecsülendő. Rengeteg mezőnymunka jellemezte a mérkőzést, az elefántok pedig nagyon zártan védekeztek, és ezzel megnehezítették a dolgunkat. Nem volt lényegében komolyabb védeni valóm, jó volt hátulról látni azt, hogy milyen zártan védekeztünk, és hogy mennyire magabiztos volt a védelem – zárta az értékelését a kapus.

Olvasói sztorik