Válogatott

Dzsudzsák: Az egyérintős játék a taktika része volt

Juhász szerint nem jelzésértékű, hogy a pályán volt; Nikolics csatárként jobban érezte magát. Interjúk a válogatott mérkőzés után.

A magyar válogatott péntek este gól nélküli döntetlent ért el Elefántcsontpart ellen az utolsó hazai felkészülési mérkőzésen. A találkozó után a csapat kulcsjátékosai értékelték a kilencven percet.

– Egy elég húzós két hét áll mögöttünk, és mind az U21 ellen, mind pedig a mai nap előreléptünk játékban. A végére látszott egy picit, hogy elfáradtunk, de a védekezéssel összességében nagyon elégedett vagyok. Technikás, gyors játékosok alkották az ellenfelet, látszott, hogy nagyon labdabiztosak, ennek ellenére szerencsére nem találták a fogást rajtunk. A második félidőben talán agresszívebben letámadtak minket, de ez szerintem abból adódott, hogy már nem voltunk olyan jó fizikai állapotban. Jó volt újra a pályán lenni, de szerintem nincs semmilyen jelzésértéke annak, hogy kezdő voltam. Egy másik védőnégyes az állandó, de örülök, hogy ma én is szóhoz jutottam. Az első félidő pozitív játékából kell tovább lépnünk, ekkor jól támadtunk le, és magabiztosan járattuk a labdát. Külön kérése volt a kapitánynak, hogy húzzuk fentebb a védővonalunkat, és ívelgetésre kényszerítsük őket, ezt pedig nagyon jól megoldottuk. Mindenkivel nagyon elégedett lehet Bernd Storck, nem lesz egyszerű dolga a keret kinevezésekor, és még jobban szeretnénk megnehezíteni a helyzetét a következő napokban. Az Eb-re egyelőre nem gondolunk, hiszen még vár ránk egy fontos mérkőzés a németek ellen, arra kell felkészülni. Lépésről-lépésre haladunk előre, még csak a következő hetekben fogjuk majd a fontosabb taktikai elemeket begyakorolni. A csapat nagyon együtt van, és sikerre éhes mindenki – mondta el a véleményét Juhász Roland a mérkőzés után.

– Fárasztó mérkőzés volt, én is kellőképpen elfáradtam, hiszen egy hosszabb kihagyás van mögöttem. Jó csapat ellen egy jó eredményt értünk el. Főleg az első félidőben játszottunk nagyon jól, ekkor helyzeteink is voltak, és sokkal többet birtokoltuk a labdát, mint szoktuk, mertünk futballozni. Ebben a periódusban, ha jobban koncentrálunk, a vezetést is megszerezhettük volna. Az utolsó harmadban már több problémánk akadt, kapkodóbbá vált a játékunk, de ettől függetlenül csak így tovább! Voltak szép támadásaink, magabiztosan járattuk a labdát, nem pedig elképzelés nélkül rugdostuk előre. Ilyen edzésmunka és ilyen terhelés után megemelem a kalapom a csapat előtt, és persze ne menjünk el a szurkolók teljesítménye mellett sem, fantasztikusak voltak a mai estén is. Csütörtökön már összeállt a kezdő, és láthattunk olyan elemeket támadásban is, amiket kért tőlünk a kapitány, például többször egyérintőzve alakítottunk ki veszélyt. A jobb oldalon is jól éreztem magam, alkalmazkodom Storck kéréséhez, ha itt kell játszanom, akkor itt fogok száz százalékot nyújtani – értékelt a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs.

– Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, és nagyon fontos volt számunkra a mérkőzés. Reálisnak tartom a végeredményt, az első félidőben közelebb álltunk a gólhoz, a másodikban már passzívabbak voltunk. Védekezésben jobban teljesítettünk, mint támadásban, de ez a frissesség hiányának is köszönhető. Erre a teljesítményre azonban lehet alapozni. Két poszton is játszottam a mai meccsen, természetesen csatárként jobban éreztem magam, de megbeszéltük a kapitánnyal, hogy miért számít rám a szélen is, én pedig nyitott vagyok az új dolgokra. Ausztriában nem tudott teljesen együtt lenni a csapat, de a németek ellen már lesz 7-8 napunk felkészülni, ami elég lesz ahhoz, hogy Eb-formába kerüljünk. A következő barátságos mérkőzésen talán nem lesz ennyi lehetőségünk, de nagyon jó erőfelmérő lesz, megnézhetjük, hogy mire vagyunk képesek a világ legjobbjai ellen – nyilatkozta a Rangadó.hu-nak Nikolics Nemanja.

Olvasói sztorik