Válogatott

Storck: Meglepetés lesz az Eb-keret

A kapitány az Elefántcsontpart elleni 0-0 után nyilatkozott; Király most nem törődik a rekorddal, Nagy Ádám elfáradt.

Gól nélküli döntetlent játszott Afrika bajnokával, Elefántcsontparttal a magyar válogatott a Groupama Arénában. A franciaországi Európa-bajnokság előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzésüket játszó mieinknek főleg az első félidőben adódtak komolyabb lehetőségei – a második félidőben aztán Bernd Storck kapitány is többet tesztelte a különböző variációkat. A mérkőzés után pedig értékelte a látottakat.

– Jól játszottunk, sikerült dominálni, nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Az utolsó negyed óráig megvolt a kellő energia is, nagyszerűen dolgoztak a fiúk. Nehéz hét van mögöttünk, tényleg elégedett vagyok a látottakkal. A második félidőben ki akartam próbálni néhány dolgot, kísérletezgettem, átvariáltam a csapatot. Különböző szituációkat gyakoroltunk, mint például ha vesztésre állunk, akkor hogyan gyakoroljunk nagyobb nyomást az ellenfélre. A csapat ma is sokat tanult, erre lehet támaszkodni. Van még hova javulni, erre jó lesz például a németek elleni felkészülési meccs. Kondíció tekintetében is javulni kell. Sok jó játékosunk van, meglepetés lesz, kik kerülnek be a végleges Európa-bajnoki keretbe – mondta az M4 sport kamerája előtt Bernd Storck.

Király Gábor az első félidőben kapott lehetőséget. A Szombathelyi Haladás kapusa 102. alkalommal védte a nemzeti együttes hálóját, így immár egyedüli rekorderként áll a válogatottsági örökrangsor élén.

– A mérkőzéssel és a feladattal foglalkozom, ezt a rekordot szerintem csak később fogom realizálni. Kéthetes edzőtábor végén, elég kemény munka után vagyunk. A srácok próbáltak mindent beleadni, szervezettek voltunk, főleg az első félidőben. Azért lehetett érzékelni az elmúlt hetek munkáját a pályán. Ezeken a meccseken az a legjobb, ha minél több hiba jön elő, hiszen akkor tudunk korrigálni. Akkor tudunk minél jobban felkészülni az Európa-bajnokságra, ha a hibákat javítjuk. Ezeket a stáb elemzi, mi pedig követjük az utasításokat. A munka elején tartunk – szögezte le Király Gábor, aki hozzátette: a válogatottsági számoknál sokkal fontosabb a csapat.

A ferencvárosi Nagy Ádám főleg az első félidőben játszott nagy iramban, majd a második játékrészben, a 70. percben őt is lecserélte a kapitány. A szóbeli érettségijére halasztást kérő fiatal elmondta, kicsit sokat vett ki belőle az első félidő.

– Úgy érzem, a térdem százszázalékosan rendbejött, egyedül az erőnlétemmel volt probléma. Talán mondhatom, az első félidőben mindent kiadtam magamból, a második játékrészben már nem volt annyi energiám. Így is jó volt ez a mérkőzés, illetve tudni kell, hogy fittséget illetően senki nem volt top formában az elmúlt napok munkáját követően – nyilatkozta Nagy Ádám.

Olvasói sztorik