Válogatott

Hogy lett 4-0 a magyar–magyar?! Nézze meg!

Bernd Storcknak tetszett a válogatott játéka.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország felnőtt – Magyarország U21 4-0 (4-0)
Bad Kleinkirchheim, Ausztria
Felnőtt: Király (Dibusz, a szünetben) – Fiola (Gera D., a szünetben / Nagy D., 70.), Juhász, Korcsmár (Kecskés Á., 77.), Korhut – Bese, Pintér Á. (Kocsis G., a szünetben), Vida, Sallai – Nagy Á., Lencse (Böde, a szünetben)

U21.
1. félidő: Nagy G. – Botka, Kecskés Á., Bobál D., Nemes M. – Nagy D., Berecz, Németh M. – Prosser, Novák Cs., Zsótér. 2. félidő: Székely – Talabér, Lenzsér, Baki, Szivacski – Cseke, Haris – Holander, Madarász, Ádám M. – Novothny
Gólszerzők: Pintér Á. (8.), Lencse (13.), Sallai (15.), Korcsmár (45.)

Az Ausztriában edzőtáborozó magyar felnőtt válogatott számára pénteken egy edzőmérkőzés játszotta a főszerepet. Ezt megelőzően csak egy taktikai megbeszélés és egy közös séta szerepelt a játékosok programjában.

A délutáni összecsapáson az új edző, Oscar Corrochano vezette U21-es együttes volt a válogatott ellenfele, a magyar–magyar derbit két – amúgy egy közeli nemzetközi tornán résztvevő, de a találkozó kedvéért a helyszínre elbuszozó – gyerekcsapat lelkes buzdítása tette hangulatossá.

A mérkőzésen a sérülését követően még a rehabilitációt végző Elek Ákos és Németh Krisztián mellett a bokáját fájlaló Lang Ádám sem lépett pályára, a többiek számot adhattak jelenlegi felkészültségi állapotukról a szakmai stábnak.

A mérkőzés négy gólját az első félidő hozta meg, Pintér Ádám, Lencse László, Sallai Roland és Korcsmár Zsolt is eredményes volt a szünet előtt, négygólos előnyt szerezve az A-válogatottnak. A fordulás után is a felnőttek domináltak, de újabb gól nem született, a második félidőt döntetlenre hozták az U21-esek. A meccsen Gera Dánielt és Korcsmár Zsoltot is le kellett cserélni kisebb sérülés miatt, előbbi a bokájára kapott rúgást, utóbbi a combját fájlalta – tudósított az MLSZ honlapja.

– Összességében nagyon tetszett, amit láttam, de természetesen nem kell túlértékelni ezt a mérkőzést – nyilatkozta a meccs után megtartott sajtótájékoztatón Bernd Storck szövetségi kapitány. – Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, gyors futballt játszottunk, és a védelem is jó munkát végzett, hiszen minden ígéretes helyzetet sikerült meghiúsítania. A csapatrészek jól dolgoztak együtt, és a fiatalok is jól szálltak be a játékba. Nagyon intenzív edzésmunkát folytattunk az elmúlt napokban, ez az utolsó húsz percben volt észrevehető, de az Európa-bajnokság kezdetére csúcsformában lesznek a játékosok.

Olvasói sztorik