Válogatott

Dzsudzsákért imádkozik az ország

Az UEFA cikksorozatában a sérüléssel bajlódó válogatott szélső szerepe volt a téma.

A 2016-os Európa-bajnokság sztárjairól készít cikksorozatot az UEFA hivatalos honlapja. A portál pénteken a magyar válogatott csapatkapitányáról, Dzsudzsák Balázsról közölt riportot.

Dzsudzsákról leírják, már majdnem egy évtizeddel ezelőtt is megmutatta, mit tud: 2007-ben az olaszok elleni augusztusi barátságos meccsen hívta fel magára a figyelmet remek játékával, s légióskodása óta – mialatt megfordult a holland PSV-ben, az orosz Anzsiban és Dinamo Moszkvában, illetve jelenleg a török Bursaspor játékosa – már a csapatkapitányi karszalagot is ő viseli.

Életerős lövéseit és kiváló szabadrúgásait, külön kiemelik, hozzátéve, hogy az évek során a gólok mellett nagyon fontos gólpasszokat is jegyzett, utóbbi volt inkább a „védjegye” nemzetközi karrierje indulásakor.

Gyakorlatilag az egyik legfontosabb pillére a magyar válogatottnak, s mióta a rutinos Gera Zoltán hátrébb szorult a támadósorból, elsősorban Dzsudzsák határozza meg a magyar válogatott támadójátékát. Sérüléséről is szó esett: a cikk megjegyzi, minden bizonnyal egész Magyarország azért imádkozik, hogy az Európa-bajnokság kezdetére teljesen meggyógyuljon.

Olvasói sztorik