Válogatott

Kieső csapatból az Európa-bajnokságra

A Rangadó.hu összeszedte, kik azok a játékosok, akik eredménytelenebb szezon után is ott lehetnek Franciaországban.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a múlt héten kijelölte 30 fős Eb-keretét. A felkészülési mérkőzések után 23 főre kell csökkentenie a létszámot a német edzőnek, hiszen ennyi játékost nevezhet be az Európa-bajnokságra.

A jelenlegi bővített keretben négy olyan játékos van, akiknek a csapatuk kiesett a bajnokságból, így keserű szájízzel vághatnak neki a felkészülésnek. Ők Fiola Attila, Sallai Roland, Kocsis Gergő (Puskás Akadémia) és Szalai Ádám (Hannover). Mellettük még két futballistának van “esélye” arra, hogy kieső helyen zárják a szezont, ők Megyeri Balázs (Getafe), és Kleinheisler László (Werder Bremen).

A Rangadó.hu összegyűjtötte, hogy az Európa-bajnokságra kijutó többi csapatnál is van-e olyan játékos, akinek a csapata kiesett, vagy ez csak egy magyar jelenség.

A magyar csapaton kívül jelenleg még csak az izlandi, a walesi és az ír csapat jelölte ki a keretét az Eb-re való felkészülésre. Az izlandiaknál Johann Berg Gudmundsson együttesének, a Charltonnak nem sikerült kiharcolnia a bennmaradást. Az íreknél Ciaran Clark a kieső a Premier League utolsó helyezettjétől, az Aston Villától érkezik az Eb-re, de John O’Shea kenyéradójának, a Sunderlandnek is pontokat kell még gyűjtenie a hátralévő fordulókban, ha nem akarják a Championshipben kezdeni a következő idényt. Chris Coleman 29 fős bő keretet jelölt ki a felkészülésre a walesieknél, amely csapatban szerepel a Newcastleben játszó Paul Dummett, valamint a sunderlandes Adam Matthews, valamelyikük pedig biztosan búcsúzik az első osztályú angol bajnokságtól.

A franciaországi Eb-re kijutó többi csapat szövetségi kapitánya egyelőre nem nevezte meg a keretét, így ezen csapatoknál a legutóbbi, tavasszal lejátszott mérkőzések kereteit vettük figyelembe.

Franciaroszág: Moussa Sissoko (középpályás, Newcastle – kieshet)

Svájc: Timm Klose (hátvéd, Norwich – kieshet); Haris Seferovic (csatár, Eintracht Frankfurt – kieshet); Francois Moubandje (hátvéd, Toulouse – kieshet)

Albánia: Migjen Basha (középpályás, Como – kiesett); Arlind Ajeti (hátvéd, Frosinone – kiesett); Frederic Veseli (hátvéd, Lugano – kieshet)

Oroszország: Alexandr Kerzhakov (csatár, Zürich – kieshet); Igor Denisov, Aleksei Ionov (középpályások, Dinamo Moszkva – kieshet)

Szlovákia: Adam Nemec (csatár, Willem II – kieshet); Tomas Hubocan (hátvéd, Dinamo Moszkva – kieshet)

Lengyelország: Pawel Wszolek (középpályás, Verona – kiesett); Przemyslaw Tyton (kapus, VFB Stuttgart – kieshet)

Ukrajna: Artem Kravets (csatár, VFB Stuttgart – kieshet)

Csehország: Alex Hruska (Kapus, Pribram – kieshet)

Törökország: Muammer Zülfikar Yildirim (kapus, Mersin – kieshet)

Horvátország: Alen Halilovic(középpályás, Sporting Gijon – kieshet)

Svédország: Alexander Milosevic (hátvéd, Hannover – kiesett); Sebastian Larsson (középpályás, Sunderland – kieshet); Oscar Hiljemark (középpályás, Palermo – kieshet)

Észak-Írország: Billy Mckay (csatár, Dundee United – kiesett); Lee Hodson (hátvéd, MK Dons – kiesett); Luke McCullough (hátvéd, Doncaster – kiesett); Josh Magennis (csatár, Kilmarnock – kieshet)

Ausztria: Florian Klein (hátvéd, VFB Stuttgart-kieshet); Martin Harnik (középpályás, VFB Stuttgart – kieshet); Zlatko Junuzovic (középpályás, Werder Bremen – kieshet)

A felsorolásból leszűrhető, hogy nem csak a mi csapatunkban lesznek olyan játékosok, akik kiestek az idei szezonban, igaz sokan még megmenekülhetnek közülük az utolsó fordulókban.