Válogatott

Euro2016: kiszámolták, nem jut tovább a magyar válogatott

Portugália és Ausztria mögött csoportharmadikként végez a Storck-csapat a nyári kontinenstornán – ezt várják a statisztikusok.

Izgalmas játékkal jelentkezett a Gracenote nevű sportadat-szolgáltató cég: százalékokban kifejezve „megvívta” a franciaországi Európa-bajnokságot. A portál statisztikai számításokra alapozva megtippelte, egy-egy csapatnak mekkora esélye van a csoportjában, majd az egyenes kieséses szakaszban.

Fájdalom, a magyarokat ez utóbbi már nem érinti, ugyanis a Gracenote szerint nem jutnak tovább az F-jelű négyesből. A jóslat szerint Portugália elsőként lép tovább, a második helyen Ausztria végez, a további sorrend: Magyarország és Izland.

A statisztikusok nem álltak meg ezen a ponton, és egészen a fináléig levezették a tornát. A Gracenote úgy véli, az elődöntőben Spanyolország Angliával, Németország pedig Franciaországgal találkozik. A finálét a házigazda vívja Iniestáék ellen, s az aranyérmeg otthon maradnak, vagyis az Euro2016 bajnoka a francia válogatott lesz.

A portál állítása szerint a válogatottak eredményei, a csapatokról és a játékosokról szerzett információk, statisztikai adatok alapján számolták ki az Eb kimenetelét. Még szerencse, hogy a cég korábban nem egyszer tévedett, hogy mást ne mondjunk, a selejtezőből sem juttatta tovább a piros-fehér-zöld csapatot…

Olvasói sztorik