Válogatott

Storck ajándékmeze elátkozta Micheliszt

Különleges vendége volt Michelisz Norbertnek a túraautó-vb hazai versenyén. A magyar pilótához a fociválogatott kapitánya, Bernd Storck kukkantott be a nyitófutam rajtja előtt. Nem hozott szerencsét...

– Szeretem a technikai sportokat, Forma–1-es nagydíjon is jártam már, most viszont kifejezetten Norbi miatt jöttem a Hungaroringre, és nagyon szurkolok neki – mondta a BorsnakStorck, aki nem üres kézzel érkezett: egy névre szóló válogatott mezzel lepte meg az autóversenyzőt. Egyúttal meghívta az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésre is.

Michelisz pedig körbevezette vendégét a bokszban, és lelkesen válaszolt a technikai részleteket firtató kérdéseire. Közben azt is elárulta Storcknak, hogy gyerekkorában mindig ő volt az, akit a többiek utolsónak választottak a csapatba, mert nem volt valami ügyes a labdával. Ennek ellenére nézni kifejezetten szereti a focit, így a felkészülési meccsen is ott a helye. A kapitány sem csak udvariasságból érdeklődött a Honda-versenygép iránt, hiszen maga is szereti a száguldást. Egy Ducati motort hajt, amikor ideje engedi, igaz, a válogatott mellett mostanában erre nem sok lehetősége van.

Jó hangulatban várta tehát az első versenyt Michelisz, amelyet az ötödik helyről kezdhetett volna meg, ám már a felvezető körben kénytelen volt feladni, ugyanis sűrű, fehér füstöt okádott a Honda hátulja. A második futamon az utolsó helyről startoló Michelisz egészen a hatodik helyig jött fel, ám az utolsó körben kitört a bal hátsó kereke, s végül tizedik lett.

Olvasói sztorik