Válogatott

Magyar legendákhoz hasonlítják Tajti Mátyást

A Barcelona játékosa szabadrúgásaival tűnik ki.

Óriási iramban fejlődik Tajti Mátyás. A Barcelona La Masia utánpótlás-akadémiáján pallérozódó játékos kedden az U18-as magyar válogatott színeiben a szerbeknek lőtt fantasztikus szabadrúgásgólt. Az Ópazován játszott felkészülési meccsen, amit a mieink 2-1-re megnyertek, Tajti a 33. percben a megrökönyödött kapus asszisztálása mellett tekert a jobb felső sarokba.

– Felmértem, hová helyezkedik a szerb kapus, majd a tizenhatos bal oldali csücskétől nyolc méterre, jobb lábbal a rövid felső sarokba csavartam a labdát – mesélte Tajti a Borsnak. – A La Masián amúgy nincs olyan speciális tréner, aki csakis a szabadrúgásokat oktatná nekünk.

Tajti bevallottan Lionel Messi rúgótechnikájáért rajong, ám kiemelte: senki megoldásait sem kopírozza, még az argentinét sem.

– Efféle utánzásra nincs is szüksége – tette hozzá idősebbik Tajti József, aki a Bp. Honvédban futballozott, majd Mezey György kapitány mellett dolgozott a magyar válogatottnál pályaedzőként. – Amikor az unokám apró kölyök volt, a vele vívott lábteniszmeccseken tapasztaltam, kivételes a technikája. Tanítani őt szükségtelen, mert a vérében van a szabadrúgáslövés tudománya is. Valódi megszállott.

Tajti nagypapa azt állítja, ötletesség dolgában a két egykori Honvéd-ászt, Tichy Lajost és Kocsis Lajost idézi a 18 esztendős Matyi, és várhatóan nincs messze az idő, amikor olyan erővel rúgja el a labdát, mint a két egykori FTC-csillag, Varga Zoltán és Szőke István.

Olvasói sztorik