Válogatott

Két stáb segíti az M4 munkáját az Európa-bajnokságon

A technikai lehetőségeket maximálisan kihasználó, minden részletre kiterjedő közvetítést ígér az M4 Sport a június 10-én kezdődő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról.

Héder Barna sportigazgató pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, televíziós szempontból óriási kihívás egy olyan futball világesemény közvetítése, amelyen a magyar válogatott is szerepel. Hozzátette, az M4 Sport célja, „hogy mindenhol ott legyen”.

– Két stábunk lesz Franciaországban, az egyik északon, a másik délen, az ő feladatuk az élménygyűjtés lesz – fogalmazott Héder Barna, hozzátéve, a déli csapat folyamatosan együtt utazik majd a magyar nemzeti együttessel.

A sportigazgató a magyar válogatott mérkőzéseiről szólva kiemelte, hogy amit a 21. századi technika megenged, azt a csatorna meg fogja mutatni. A válogatott mindhárom csoportmérkőzésének helyszínén a pálya szélén és a lelátók szintjén is lesz stúdiója az M4 Sportnak, a lefújás után pedig három helyszínről adják a szövetségi kapitány és a játékosok nyilatkozatait élőben. Héder Barna megjegyezte, hogy ezúttal olyan kamerákkal is dolgoznak majd, amelyekkel a korábbi világeseményeken nem tehették.

A sportigazgató arról is beszélt, hogy az európai szövetségtől (UEFA) számos archív felvételt kaptak, ezekből indítottak külön sorozatot, amelynek első adása múlt csütörtökön volt látható. A kontinensviadal ideje alatt az M4 Sport adása minden nap az Eb-ről szól majd, a stúdióban Héder Barna, Molnár Mátyás és Petrovics-Mérei Andrea várja majd a nézőket.

A helyszíni kommentátorok közül Hajdú B. István egészen a döntőig Franciaországban marad, Gundel Takács Gábor a második naptól az elődöntőkig, míg Székely Dávid és Knézy Jenő a csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők ideje alatt közvetít.

Berkesi Judit a helyszínen az m4sport.hu/focieb weboldalra készít riportokat, beszámolókat.

Olvasói sztorik