Válogatott

Az utolsó pillanatban bukott pontokat a női válogatott

A 85. percben még 3-1-re vezettek a mieink az oroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.
Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 6. forduló
Oroszország–Magyarország 3-3 (1-1)
Szentpétervár, játékvezető: Karagiorgi (ciprusi)
Oroszország: Grihenko – Dmitrenko, Masina, Gorgyeva, Zijasztinova – Makarenko, Csolovjaga – Fjodorova, Tyerehova, Csernomirdina – Kosztareva (Szmirnova, 78.). Szövetségi kapitány: Jelena Fomina
Magyarország: Szőcs – Tóth G., Szabó V., Tálosi, Tóth I. A. – Smuczer – Vágó (Szuh, 84.), Csiszár – Zeller, Jakabfi (Zágor, 91.), Szarvas (Mosdóczi, 71.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerzők: Tyerehova (13., 85. – a másodikat tizenegyesből), Dmitrenko (92.), illetve Vágó (19.), Zeller (66.), Jakabfi (76.)

Oroszország vendégeként folytatta Európa-bajnoki selejtezős szereplését a női válogatott. A mieink hatodik, az oroszok negyedik meccsüket játszották kedd délután az ötödik csoportban.

A magyar csapat kellemetlen ellenfélnek bizonyult: bár a 13. percben Tyerehova révén a hazaiak szereztek vezetést, öt perc múlva Vágó Fanny egalizált. Egyik fél sem tudott előnyt kicsikarni az első félidőben, 1-1-gyel vonultak szünetre a felek.

A 66. percben aztán fordítottak is a mieink: a fiatal tehetség, Zeller Dóra Csiszár passzát váltotta gólra (1-2). Tíz perccel később már 3-1-re vezettünk a világranglistán 18 hellyel előrébb rangsorolt rivális ellen – Jakabfi Zsanettet nem tudták tartani a hazaiak (1-3). A hajrában azonban egy tizenegyest értékesítettek az oroszok, majd az utolsó pillanatban pontot mentettek: Dmitrenko a 92. percben állította be a 3-3-as végeredményt.

A magyar csapat hat találkozót követően nyolc ponttal áll a második helyen. A csoportot a horvátokat legyőző, így továbbra is százszázalékos (18 pont) németek vezetik; Horvátország hét ponttal a harmadik; az oroszok maradtak negyedikek öt megszerzett pontjukkal; a törökök neve mellett pedig csak egy döntetlen szerénykedik idáig.

– Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy itt Oroszországban a hazaiak örülnek a döntetlennek a végén, akkor azt bárki elfogadta volna – kezdte értékelését Markó Edina szövetségi kapitány az MLSZ honlapján–, de ezután a mérkőzés után nem tudunk igazán örülni ennek az egy pontnak, mert egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, igaz, az utolsó percekben kapott pontrúgások nagyban befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét. Minden tekintetben büszke vagyok a lányokra, akik minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtottak, és győzelmet érdemeltek volna. Nehezen kezdődött a meccs, de a bekapott gól után sikerült gyorsan ritmust váltanunk és egyenlítenünk. A második félidőben kontrákra készültünk, ez be is jött. Teljesen tudatos játékkal, megérdemelten szereztük meg a vezetést, és a harmadik gólt is. Az történt a pályán, amit mi akartunk, sajnos nem sikerült egy újabb góllal lezárni a meccset, pedig megvoltak a helyzeteink. Nagyon csalódottak vagyunk, mert óriási teljesítményt nyújtottunk, győzelmet érdemeltünk volna, de mégsem tudtuk mind a három pontot elhozni Szentpétervárról.

Olvasói sztorik