Válogatott

Afrikai sztárok ellen játszunk májusban Budapesten – HIVATALOS

Ahogy azt a Rangadó.hu megírta, eldőlt, hogy Gervinhóékkal csap össze a magyar válogatott a németek előtt. A meccs helyszíne a Groupama Aréna.

Mint “beharangoztuk”, a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalossá tette az információt, mely szerint a piros-fehér-zöld nemzeti együttes ellenfele Elefántcsontpart lesz május 20-án.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Németország elleni, június 4-i válogatott felkészülési mérkőzés előtt még egy találkozóval készül az Európa-bajnokságra válogatottunk. Ezzel a mérkőzéssel búcsúzik a hazai közönségtől a nemzeti tizenegy, ugyanis a németek elleni meccs már idegenben lesz.

A Horvátország elleni mérkőzés után tehát ismét egy nagyon erős válogatott ellen mutathatja meg a magyar csapat, hogy áll a felkészülésben. A Modricék ellen mutatott jó teljesítménynek köszönhetően valószínűleg ismét telt ház előtt játszhatnak majd Geráék.

A világranglista 36. helyén álló afrikai együttes március 29-én lépett pályára legutóbb, és 1-1-et játszott Szudánban. Elefántcsontpart vezeti az I-csoportot az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjében, eddig kétszer játszott döntetlent, egyszer győzött. Az együttes legnagyobb sztárja a 28 esztendős Gervinho, aki megjárta a Lille-t, az Arsenalt és az AS Romát, most pedig Kínába ment egy „kis” pénz keresni. Tagja az „elefántoknak” a Manchester Cityt erősítő Wilfried Bony, Eric Bertrand Bailly, a Villarreal védője, a frankfurti Constant Djakpa, a stuttgarti Serey Die, a Dárdai Pál által irányított Hertha gólgyárosa, Salomon Kalou és a PSG-ben futballozó Serge Aurier is.

A legnagyobb elefántcsontparti csillag, az ugyancsak a Manchester Cityben futballozó, százszoros válogatott Yaya Touré tavaly március óta nem lépett pályára hazája nemzeti csapatában.

A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz a magyar válogatott számára, hogy nemzeti csapatunk korábban egyetlen csapattal sem játszott Fekete-Afrika területéről, az afrikai kontinensről mindössze két csapat, az algériai és az egyiptomi volt ellenfelünk az elmúlt bő egy évszázadban.

Olvasói sztorik