Válogatott

Petry Gulácsival „fenyegetné” a válogatott kapusait

A Hertha kapusedzője érdekes tanácsot adott Bernd Storck szövetségi kapitánynak…

Petry Zsoltot kérdezték a magyar válogatott „kapuskérdéséről”. A korábbi válogatott labdarúgó úgy véli, Gulácsi Péterrel az utolsó pillanatig számolni kell, kvázi sakkban tartva vele a többieket.

– A Király Gábor, Bogdán Ádám, Dibusz Dénes triónak semmiképp se szabad azt hinnie, hogy biztos helye van az Eb-re utazó legjobb három között. Érezzék csak, hogy Gulácsi bármelyiküket kiszoríthatja – magyarázta Petry a Borsnak, s szerinte így mindegyikük jobb teljesítményre lesz képes.

Mint emlékezetes, Storcknem Királynak szavazott bizalmat a horvátok elleni 1-1 során, így a Haladás 40 éves kapusa nem a telt házas Groupama Arenában ünnepelhette meg a 102. válogatottságát, ami rekord lett volna. Fölvetettük a legjobb magyar kapusedzőnek: nem bánt udvariatlanul Storck a veteránnal?

– Nem – reagált Petry. – Elvégre az első félidőben Dibusz védett, aki a Fradiban ugyan rendszeresen játszik, de nemzetközi rutinja elenyésző. Az őt váltó Bogdánt meg porrá zúzták liverpooli hibái, tehát szüksége volt önbizalma újjáépítésére.

Petry szerint Király június negyedikén Gelsenkirchenben, a világbajnok németek elleni barátságos meccsen előzi majd meg a 101-szeres válogatott Bozsik Józsefet.

Olvasói sztorik