Válogatott

Megállíthatatlan a válogatott: újabb rekord a FIFA-világranglistán

A mieink a 18. helyre ugorhatnak fel áprilisban; Messiék letaszítják a trónról a belgákat.

Bár április hetedikéig várni kell a hivatalos bejelentésre, az ESPNFC ismét kiszámolta az elmúlt hónap válogatott mérkőzései alapján a legfrissebb világranglistát. Mint ismert, a magyar válogatott márciust már a 19. helyről kezdte, melyet még februárban foglalt el – ez akkor történelmi helyezést jelentett, ugyanis ebben a rangsorban soha nem szerepelt ilyen előkelő helyen a nemzeti együttes.

A lap számításai szerint azonban a rekord jövő héten megdőlhet: a magyar csapat a horvátok elleni 1-1-es döntetlennel egy helyet javít, és immár a 18. pozíciót fogja elfoglalni.

Az élen is lesz változás: az eddigi listavezető Belgium a második helyre esik vissza, Argentína pedig visszaveszi a vezetést. A dél-amerikai nemzetekről szólhat a következő hónap: Chile harmadik lesz, Kolumbia pedig negyedik – az eddig negyedik németeknek csak az ötödik hely jut, míg a márciust még harmadikként váró spanyolok már csak hatodikak lehetnek.

A magyar csapatot megelőző két Európa-bajnoki csoportrivális, Portugália és Ausztria is ront egy-egy helyet az előző hónaphoz képest: előbbi nyolcadik, utóbbi 11. lesz.

Olvasói sztorik