Válogatott

Bernd Storck: Ausztria ellen ennél is erősebbek leszünk már

A kapitány szerint mindegyik támadónkra nagyon fontos szerep vár, amikor majd négy naponként játsszuk a mérkőzéseket.

Az M4 Sport vendége Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

– Meglátogatott a családom Magyarországon, jó volt újra látni a gyermekeimet is. Ma mentek vissza haza, nagyszerű napokat töltöttünk együtt – vázolta fel a német szakember az utóbbi napok, és az ünnepek történéseit.

– Az a fontos, hogy a csapat ennyire nagyszerűen teljesített. Ezzel a mérkőzéssel is szerettünk volna köszönetet mondani a szurkolóknak, akik mindvégig támogattak minket a selejtezősorozat során és a horvátok ellen is. Azt gondolom, hogy a második félidőben nagyszerűen játszottunk, az első félidőben sajnos több hibánk is volt. A szünetben megbeszéltük mit kellene tenni, aztán pedig sikerült is nyomást gyakorolnunk rájuk – emlékezett vissza a mérkőzésre.

– Először is szerettem volna a kapusokat, Bogdánt és Dibuszt kipróbálni. Nem csak reagáltunk, hanem támadtunk is a második félidőben. Örülök a gólunknak, a horvát gólnál viszont nagy hibát követtünk el, ennek nem örültem, ezeken a védekezési hibákon kell javítanunk a jövőben. A játékrendszerünk egy kicsit megváltozott. Korábban 4-4-1-1-et játszottak a fiúk, jelenleg eggyel több a középpályásunk. Nikoliccsal beszéltem, hogy meg kell neki találnunk a megfelelő pozíciót, így próbáltam őt ki a bal oldalon. Priskin sajnos most kiesett, valószínűleg keresztszalag szakadása van, még az is lehet, hogy meg kell operálni.

– Ha megnézzük a selejtező mérkőzéseit, ott is öt csatárunk volt. Ez nem hátrány, őket rugalmasan lehet alkalmazni, és ez az EB-n fontos lesz, ahol négy naponként játszunk majd mérkőzéseket. Minden csatárunk nagyon fontos szerepet tölt be a keretben. Szükségem van Szalaira is, aki a második félidőben megmutatta, mekkora harcos, elégedett vagyok vele is – értékelte a támadókat a szövetségi kapitány.

– Fontos, hogy vezetőedzőként is bizalmat szavazott nekem a Szövetség. Próbálom meghálálni ezt, én is sikeréhes vagyok, akár csak mindenki itt Magyarországon – reagált a szerződéshosszabbítására Storck

– Nem jelenthet hátrányt, hogy a csoportellenfeleink több felkészülési mérkőzést játszanak. Azt gondolom, olyan mérkőzésekre van szükségünk, ahol erős csapatok ellen játszhatunk, nem pedig az a lényeg, hogy sok találkozón lépjünk pályára. Május 20-án lesz még egy lehetőségük a játékosoknak bizonyítani, amire profi módon fel tudnak készülni a keret tagjai. Május elején találkozunk a keret Magyarországon játszó embereivel, aztán pedig remélhetőleg a külföldön játszók is tudnak időben csatlakozni hozzánk.

– Az utolsó esély, hogy a második helyet megtartsák a csapatok maguknak. Nagyon szoros a csoport. Bese Barnabás ott lesz most a csapattal, és Kalmár Zsolt is nagyon fontos szereplő a jövő szempontjából, de nekik először még az U21-ben kell bizonyítaniuk – mondta az U21-es csapatról Bernd Storck.

– A felkészülési mérkőzéseket egy kicsit mindig másképpen kell néznünk. Fontos volt, hogy lássam, megálljuk a helyünket egy ilyen erős csapat ellen, mint a horvátok. Május 20-án is kemény meccsünk lesz, aztán pedig Németország ellen is. Ezáltal pedig Ausztria ellen még erősebbek leszünk majd – zárta az interjút a német edző

Olvasói sztorik