Válogatott

Tiber Lászlónak csak a második félidő tetszett

Az egykori válogatott játlkos az első felvonásban megalázó, szánalmas és impotens dolgokat is látott a magyar–horvát meccsen.

A magyar válogatott 1-1-et játszott a szintén Európa-bajnoki résztvevő horvátokkal a Groupama Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A vendégek Mario Mandzukic révén szereztek vezetést az első félidőben, majd Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból egyenlített a 79. percben.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte, aki meglehetősen ellentétes félidőket látott:

„Nagyon szimpatikus a német mentalitás, de néhány perc után kiderült, hogy más dimenzióban futballoznak a horvátok. Ez abból is adódik, hogy milyen klubcsapatokban játszanak, ez okozza a különbséget a játék gyorsaságában és szellemiségében is.

Igyekeztünk letámadni az ellenfelet a tizenhatos környékén, de ez kudarcba fulladt. A horvátok nem engedték, hogy játékba hozzuk a labdát, vissza kellett passzolni Dibusznak. Néhányszor szánalmasan maradtunk alul a párharcokban, ez is mind-mind abból adódik, hol futballoznak a két válogatott játékosai…

Mindezzel persze nem szeretném degradálni Storck kapitány munkáját, mert jó úton halad. Mentálisan, hozzáállásban teljesen más csapatot láttunk a második félidőben. Nem tudom, ez kinek az érdeme, de teljesen új csapat állt fel. Ebben közrejátszhattak a személycserék is. Persze, ekkor is látszott, milyen dimenzióban futballozik a két válogatott, de ez már nem volt megalázó teljesítmény részünkről, hanem partnerei voltunk a világ egyik legjobb válogatottjának.

A kifogásom továbbra is az, hogy a támadófocink nagyon impotens. Persze, minden hátulról indul… Amikor az ellenfél csatárai már a mi térfelünkön letámadják a védőinket, azok hazapasszolják a labdát a kapusnak, ő belerúg egy nagyot, így az ellenfél középpályásaihoz kerül a játékszer, akik visszafejelik, ezért nem tudjuk felépíteni a támadásokat, zavarba jövünk.

Ne ítéljünk negatívan egy ilyen mérkőzés után. Meggyőződésem, hogy eredményesek leszünk az Európa-bajnokságon. A hibákat a szakvezetés is látja, és nyilván igyekszik kiküszöbölni. Az eredmény ilyenkor még nem fontos, a játék a legfontosabb és a hozzáállás.”

Olvasói sztorik