Válogatott

Gera: Világsztárok ellen tudjuk megmutatni igazán, mire vagyunk képesek

Egyéni és csapatszinten is nagy kihívás lesz a horvátok ellen játszani.

Gera Zoltán megélt már néhány nagy csatát, játszott neves ellenfelekkel szemben, de még mindig értékeli, ha a világ élvonalába tartozó játékosokkal találja magát szemben a pályán.

– Nagyon erős válogatott ellen lépünk pályára este, kemény meccsre számítunk. Örülök neki, hogy ilyen világklasszisok ellen mutathatjuk meg a tudásunkat, tényleg igazi kihívás, ha az emberrel Real Madrid- és Barcelona-játékosok állnak szemben. Ilyen csapatok ellen bizonyíthatjuk leginkább, hogy mi is jó játékosok és jó csapat vagyunk. A norvég válogatott is erős volt, de a horvátok azért magasabb szintet képviselnek, amit az északiak feletti öt-egyes hazai sikerük is remekül alátámaszt – nyilatkozta Gera az MLSZ videójában.

A 36 éves középpályás kitért arra is, hogy az egyéni kihívásokon túl hogyan segíti ez a felkészülési találkozó az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottat.

– Természetesen nem csak egyéni, csapatszinten is nagy kihívás lesz a horvátok ellen játszani. Fontosak az ilyen nehéz felkészülési mérkőzések, mert az Európa-bajnokságon nem fogunk könnyű ellenféllel találkozni. A horvátok játéka emellett egy kicsit hasonlít az osztrák csapat játékára, így ebben a tekintetben is nagyon hasznos lesz az összecsapás – zárta értékelését Gera Zoltán.

A magyar válogatott szombaton 18 órától mérkőzik meg Horvátországgal a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik