Válogatott

Igen pechesek a horvátok: újabb sérült, Badelj is kidőlt

Rakitic és Kalinic után ismét alapemberét veszítette a szombati ellenfelünk.

Ivan Rakitic, Darijo Srna, Mark Pjaca és Nikola Kalinic után újabb horvát játékos esett ki a mieink elleni felkészülési mérkőzés előtt. A Horvát Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Milan Badelj is belázasodott, így nem tudja vállalni a játékot szombaton a Groupama Arénában.

Srna játéka is kérdéses, de nála van esély arra, hogy pályára lép.

– Darijo szerdán kisebb sérülést szenvedett, ha nem vállalja a játékot, akkor Sime Vrsaljko kezdhet a helyén – nyilatkozta a szövetségi kapitány a gol.hr horvát lapnak, aki még hozzátette, hogy gyönyörű stadionban és környezetben játszhatnak szombaton, ahol csakis a győzelem az elfogadható

A vecernji.hr internetes portál a 3-5-2-es játékrendszerrel foglalkozik a magyar mérkőzés előtt. Az Izrael elleni találkozón a védelemben láttak hibákat ebben a felállásban, és mivel a magyarok valószínűleg többet fognak támadni, mint szerdai ellenfelük, a hátsó alakulatot kell stabilizálni.
Erre Darijo Srna külön is kitért, aki elmondta, hogy számukra is újdonságot jelentett a háromvédős felállás, a támadásokkal nem volt gond, a magyarok ellen azonban már hátul is jobb teljesítményre lesznek képesek.

Hogy vele, vagy nélküle, az holnap kiderül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik