Válogatott

Győzni szeretnének, de nem az eredmény a legfontosabb a horvátoknak

Ante Cacic szövetségi kapitány a magyar csapatot dicsérte a két válogatott felkészülési mérkőzése előtt.

A horvát szövetségi kapitány a magyar válogatott és a magyar labdarúgás dicséretével kezdte a szombati Magyarország–Horvátország felkészülési mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját:

– Egy rendkívül kemény meccsre számítok holnap, a magyar csapat egy komoly játékerővel bíró gárda, a játékosok közül Királyt, Juhászt, Szalait és persze Dzsudzsákot például nemzetközi szinten is elismerik. A magyar válogatott büszke lehet magára, remek játékkal ejtette ki Norvégiát a pótselejtezőben, és biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnokságon is helyt fog állni. A csapaton kívül irigylésre méltóak az országban felhúzott stadionok is, látszik, hogy nagyon komoly munka van a labdarúgásuk felvirágoztatásában – értékelte Cacic válogatottunk helyzetét.

A 62 éves mester kiemelte, egy felkészülési meccsen messze nem az eredmény a legfontosabb, de természetesen nyerni szeretnének holnap, mint ahogy tették azt hétközben, Izrael legjobbjai ellen is:

– Nagyon fontosak ezek a kontroll-mérkőzések az Európa-bajnokság előtt, itt tudjuk tökéletesíteni a taktikákat, ugyanakkor új felállásokat is kipróbálhatunk. Holnap leginkább a nemrég kipróbált 3-5-2-es felállást szeretnénk begyakorolni, meg szeretném nézni, hogy a játékosaim hogyan teljesítenek ebben a rendszerben a különböző pozíciókban. Nem az ellenfél legyőzése a legfontosabb tehát, de persze győzelemre fogunk játszani, ahogy azt mindig is tesszük. Kemény meccs lesz, nem csak az ellenfelünk felkészültségének köszönhetően, de amiatt is, hogy a magyarokkal ellentétben mi második találkozónkra készülünk pár napon belül, hiszen szerdán legyőztük Izraelt kettő-null arányban – zárta nyilatkozatát Ante Cacic.

A Magyarország–Horvátország mérkőzést szombaton 18 órai kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik