Válogatott

Válogatott: „a labdával fussunk, ne a labda után”

Korhut, Dibusz és Bogdán is lehetőséget kaphat; Pintér megsérült, ő sem lép pályára a horvátok ellen.

Szombaton a horvát válogatottat fogadja a Bernd Storck vezette magyar csapat a Groupama Arénában. A találkozót megelőzően pénteken sajtótájékoztatót tartott Telkiben a magyar kapitány, illetve két játékosa, Gera Zoltán és Fiola Attila.

A sajtótájékoztatón mondták:

Az elmúlt meccseken fejlődött a labdabirtoklásunk – mondta Storck. Az edzéseken is támadják a mieink a labdás játékosokat, arra törekednek, hogy minél hamarabb ők vezethessenek támadásokat. Bár világszinten is komoly ellenfelekkel találkozunk, ellenük is javulhatunk ebben a játékban. A cél az, hogy a labdával fussunk, ne a labda után!

Kezdettől fogva fejlődik a válogatott. Franciaországban is ez a cél: profi módon kell felkészülni, alaposan fel fogja mérni a stáb, hogy ki mire számíthat az ellenfelektől.

A játékosok már tudják, hogy kik lépnek pályára. Aki nem kap lehetőséget, az május 20-án bizonyíthat. Ez alapján alakulhat ki a nyári Eb-keret.

Holnap nem az osztrákok elleni Eb-kezdő lép pályára – szögezte le Storck. Nem titok, holnap is megnéz egy-két játékost: Dibusz és Bogdán is lehetőséget kaphat, míg a balhátvéd pozíciójában Korhut Mihály bizonyíthat – ahogy azt honlapunk már délelőtt előrejelezte.

Bernd Storck elmondta, nagyon várják a holnapi meccset. Nagyon erős az ellenfél, az Izrael elleni meccsükből azonban készült a csapat. Kádár mellett Pintér Ádám is sérült, ő sem lehet ott szombaton. A kapitány a szurkolók érdemeit emelte ki: nélkülük nem jutott volna ki a csapat az Eb-re.

A játékosok befejezték, hamarosan következik Bernd Storck.

Főként a labdabirtokláson szeretne majd javítani a magyar válogatott a következő időszakban.

Öröm a válogatottnak, hogy ismét telt ház előtt játszhat. Ennél nagyobb motiváció nem kell egy játékosnak – szögezte le Gera.

Az Eb nagy lehetőség, egyénileg is – vélekedett Gera. A fiataloknak óriási lehetőség lesz a franciaországi torna, de ez nem beszédtéma az öltözőben. Fiola szeretné kipróbálni magát egy erősebb bajnokságban, így bízik benne, hogyha jól teljesít az Eb-n, akkor akár egy külföldi szerződés is összejöhet.

Geráék hétről-hétre önbizalommal lépnek pályára a bajnokságban a Fradival, de a válogatott más, itt elsősorban nem a klubjaikat, hanem Magyaroszágot képviselik a játékosok.

A hét elején regenerálódott a csapat, hét közepétől pedig már a meccsre készült – derült ki Gera Zoltán válaszából. Nem változott ebben a korábbi menetrend.

A harmadik felkészülési ellenféllel egyelőre nincs írásos megállapodás, így erről egyelőre nem ad tájékoztatást az MLSZ.

Gera elmondta, nagy öröm, hogy úgy készülnek a nyárra, hogy ott lesznek az Eb-n. Pozitív gondolatok övezik a felkészülést, jó szájízzel készülnek a holnapi meccsre is.

Fiola bízik a jó eredményben, a “három pontban”. Ott játszik, ahol a kapitány számít rá, és próbált felkészülni Perisicből is.

Fiola Attila szerint remek az összhang a mieinknél. Ő is kiemelte a horvát világsztárokat, de kijelentette: csak magunkkal foglalkozunk.

Először Gera Zoltán ragadta magához a szót, aki jelezte, minden feltétel adott a jó felkészüléshez. A világsztárokat felvonultató horvátok ellen nehéz meccsre számít, de jó erőpróba lesz ez a meccs.

Olvasói sztorik