Válogatott

Könnyed győzelemmel hangoltak a horvátok

Kovacic és Vrsaljko is a padon kezdett, de a 4. perctől végig vezettek szomszédaink.

Nemzetközi felkészülési válogatott mérkőzések

Szlovénia – Macedónia 1-0
Horvátország – Izrael 2-0
Románia – Litvánia 1-0
Lengyelország – Szerbia 1-0

A nyári Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében nemcsak a magyar válogatott játszik majd barátságos mérkőzést a héten, hanem már szerdán elkezdik a ráhangolódást a csapatok. Hétvégi ellenfelünk, Horvátország például Izraellel találkozott 18 órától, de pályán volt a szintén Eb-szereplő román és lengyel csapat is.

Az egy időpontban kezdődő Szlovénia-Macedónia és Horvátország-Izrael találkozók vezették fel a napot.

Szlovénia – Macedónia

A szlovének kapuját Jan Oblak, az Atlético Madrid első számú hálóőre védte, pályán volt még a Fiorentina üdvöskéje, Ilicic és a Chievo-s csapatkapitány, Cesar is, Milivoje Novakovic ezzel szemben a kispadra szorult.

A macedónoknál nem volt kerettag a Videotontól a télen elküldött és a török másodosztályban magának helyet találó Mirko Ivanovski, kezdett viszont Goran Pandev, az Austria Wienes Shikov és a Vasas védője, Ristevski.

Az összecsapáson az 58. percig kellett várni a hazaiak győztes találatára, ekkor Bezjak törte meg a jeget. Az eredmény már nem is változott. 1-0-ra győztek a szlovénok.

https://www.youtube.com/watch?v=wuQUIOIznsg

Horvátország – Izrael

A szombati ellenfél horvátok kezdőjében Schildenfeld, Kovacic, Halilovic és Vrsaljko sem volt ott, így a Subasic – Srna, Vida, Baelj, Lovren – Corluka, Perisic, Modric, Brozovic – Mandzukic, Kalinic tizeneggyel álltak fel.

Izraelnél Yossi Benayoun is a kispadról nézhette a mérkőzést.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő NK Osijek stadionjában játszott mérkőzésen már a 4. percben vezetést szerzett Horvátország, Perisic szép mozdulattal talált be (1-0).

Fél órával később Brozovic növelte kettőre a hazai előnyt. Mandzukic szép mozdulata visszajött a kapufáról, a jobbszélső pedig éppen megfelelő helyen tartózkodott és kihasználta a ziccert (2-0).

Románia – Litvánia

A korábbi selejtezőcsoport-ellenfél románok a litvánokkal találkoznak 19 órai kezdettel Giurgiuban, míg a nap rangadóján Lengyelország Poznanban az Eb-ről lemaradó szerbekkel találkozik.

A románok meglepően nehéz körülmények között győzték le azokat a litvánokat, akiket tavaly júniusban Debrecenben 4-0-ra ütötték ki.

https://www.youtube.com/watch?v=E2QpwVmt2Yo

Lengyelország – Szerbia

A lengyel-szerb meccsen is a hazaiak voltak esélyesebbek és igazolták is a papírformát, Blaszczykowski találatával a 28. percben szereztek vezetést, amelyet már a végéig nem engedtek ki a kezükből, így 1-0-ra nyertek.

https://www.youtube.com/watch?v=LzR5Jq3_Mro

Olvasói sztorik