Válogatott

Magyar–horvát: összevethetetlen a két keret piaci értéke

A vendégek közel tízszer értékesebb csapattal érkeznek Budapestre – de ezek csak számok.

Március 26-án 18 órától Horvátország legjobbjait fogadja a szintén az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott a Groupama Arénában. Szó szerint a legjobbakat: az ellenfél a legerősebb keretével érkezik Budapestre.

Ennek kapcsán a Rangadó.hu utánajárt, vajon a mértékadó német Transfermarkt árbecslése alapján mekkora a különbség a két keret piaci értékei között. Nos, óriási.

Mint ismert, a horvátok olyan világsztárokkal érkeznek hozzánk, mint a Real Madrid-játékos Luka Modric és Mateo Kovacic, a Barcelonában pallérozódó Ivan Rakitic, vagy éppen az Interben bizonyító Ivan Perisic és Marcelo Brozovic, illetve a juventusos Mario Mandzukic. Közülük Modric és Rakitic becsült piaci értéke is jelentősen nagyobb, mint az egész magyar kereté: előbbit kereken 50, utóbbit 45 millióra árazták be.

A horvát csapatban 20 játékos kapott helyet, az ő piaci értékük összesen 259.25 millió eurót tesz ki, míg a magyar válogatott 24 behívott labdarúgója összesen 28.8 milliót ér a lap adatai alapján. Átlagot tekintve a horvátoknál egy játékos 12.96 millió eurót ér, míg nálunk ez a szám 1.2-nél áll meg.

A mieinknél továbbra is Dzsudzsák Balázs bír a legnagyobb értékkel: a török Bursasporban edződő légiósunk játékjoga 6.25 milliót taksál. Kilenc játékosunk éri el az egymilliós határt, míg a horvátok „legolcsóbb” labdarúgójának a Dinamo Zagreb védője, Gordon Schildenfeld számít a maga 1.5 milliós vételárával – ezzel az összeggel a magyar csapatban az ötödik legdrágább lenne ebben a pillanatban.

A horvát válogatott kerete

Kapusok: Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)

Védők: Darijo Srna (Sahtar Donyeck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)

Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Marcelo Brozovic (Internazionale), Milan Badelj (Fiorentina), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)

Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

Olvasói sztorik