Válogatott

Havi 26 millió forintért dolgozik Bernd Storck?

A német szakember lehet minden idők legjobban kereső magyar kapitánya.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2018-as világbajnokságig meghosszabbította Bernd Storck szövetségi kapitányi megbízatását.

Hozzátették, a német szakember mellett segítője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller is marad a nemzeti csapatnál.

– Úgy ítéltük meg, hogy Bernd Storck az elmúlt időszakban elvégzett munkája alapján megérdemli a bizalmat. Hangsúlyozni szeretnénk ezzel a döntéssel, hogy az Európa-bajnokság csak egy állomás, a végcél az, hogy tartósan sikeres legyen a válogatott – idézi cikkébena FourFourTwo magazin Csányi Sándort, aki hozzátette, több szempontból is indokolt volt a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbítása. Egyrészt meg akarták adni neki a lehetőséget, hogy hosszútávban gondolkodhasson, másrészt, ha a válogatott sikeresen szerepelne a nyári kontinensviadalon, akkor a tréner élő kontraktus nélkül több más csapat számára is vonzóvá, elérhetővé válna.

– Ezzel a döntéssel biztatást akarunk neki adni, hogy a hosszú távú sikerek megalapozása folytatódjon – tette hozzá az MLSZ vezetője, aki Bernd Storck erényei közül kiemelte, hogy bátran nyúlt a fiatalokhoz, és olyan játékosok tudtak bekerülni a válogatottba, mint Nagy Ádám, vagy a norvégok elleni idegenbeli pótselejtező hőse, Kleinheisler László.

A szerződés anyagi részleteit Csányi nem árulta el, ugyanakkor jelezte, hogy olyan korrekt megállapodást kötöttek, amellyel mindkét fél elégedett, egyben mértéktartónak nevezte a kontraktust, amely szerinte jól szolgálja a magyar futball stratégiai érdekeit. Az FFT évi egymillió euróról, vagyis 311 millió forintról – ez csaknem havi 26 milliót jelent – tud, amivel Storck minden idők legjobban fizetett magyar kapitánya lett, ha nem számítjuk Lothar Matthaus üzleti jutalékként kapott juttatásait.

Olvasói sztorik