Válogatott

Storck 2018-ig marad kapitány!

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését, jelentették be ma sajtótájékoztatón.

További két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatói feladatait.

Ezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a német szakember mellett segítője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andres Möller is marad a nemzeti csapatnál.

Csányi Sándor hangsúlyozta, a válogatottal a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő Bernd Storck szerződésének meghosszabbítása az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezők miatt is fontos, mert meg akarják adni a trénernek a lehetőséget, hogy hosszútávban gondolkodjon.

– Eddigi munkája alapján úgy ítéltük meg, hogy Storck úr megérdemli a bizalmat, meg akartuk adni a lehetőségét, hogy ne csupán néhány hónapra előre tervezhessen munkája során. Ezzel a döntéssel hangsúlyozni szeretnénk, hogy az Eb-döntős szereplést inkább egy állomásnak tartjuk, a végcél a válogatott tartós sikeressége – mondta sajtótájékoztatóján Csányi Sándor. – Ebben fontos szakasz lesz a vb-selejtező sorozat, amely szeptemberben kezdődik meg. Ha nyáron új kapitányt választanánk, a rövid idő alatt nem lenne lehetősége megismerni a csapatot, emellett ha jól szereplünk az Eb-n, ott állnánk egy szerződés nélküli sikeres kapitánnyal, aki esetleg más ajánlatokat is kaphat az MLSZ-é mellett. Bernd Storck az elmúlt hónapokban bátran bevetette a fiatalokat a válogatottban, ami egybevág az MLSZ stratégiai céljaival, ezzel a hosszabbítással szeretnénk biztosítani számára, hogy sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is hosszú távú munkában gondolkodhasson – írja az mlsz.hu.

Olvasói sztorik